10:33 uur 17-02-2016

UAV van ST Aerospace maakt recordvlucht van 6 uur aangedreven door nieuwe Solid Hydrogen-on-Demand-brandstofcel van HES Energy Systems

SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– De samenwerking tussen een consortium van Singaporese instellingen en bedrijven uit de particuliere sector, waaronder HES Energy Systems, ST Aerospace, DSO National Laboratories en het Future Systems and Technology Directorate van het Ministerie van Defensie van Singapore, heeft geresulteerd in een 6-uur durende recordvlucht van 300 km met de Skyblade 360 UAV in Singapore gebouwd door ST Aerospace. Dit betekent niet alleen een aanzienlijke mijlpaal op het gebied van techniek en prestaties voor Hydrogen-on-Demand-brandstofcellen, maar het is ook de eerste keer waar ook ter wereld dat een brandstofcel de prototypefase ontstijgt en wordt opgenomen op de standaard productenlijst van een UAV-fabrikant. De Skyblade 360 UAV en haar brandstofcelsystemen worden momenteel getoond op de stand van ST Engineering tijdens de Singapore Air Show 2016.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160217005605/nl/

ST Aerospace Skyblade 360 UAV together with the HES Energy Systems fuel cell currently on display at ... ST Aerospace Skyblade 360 UAV together with the HES Energy Systems fuel cell currently on display at the Singapore Airshow 2016 (Photo: Business Wire)

Het Skyblade 360-brandstofcelsysteem, ontwikkeld door HES en DSO, is extreem licht van gewicht in vergelijking met de lithiumbatterijen die gewoonlijk worden gebruikt voor het aandrijven van dit vliegtoestel, en het is extreem compact: de brandstofcartridge van 1L levert maar liefst 1000Wh aan bruikbare energie. In tegenstelling tot gewone brandstofcellen op basis van waterstof, is de brandstof in het systeem niet opgeslagen in de vorm van waterstofgas onder hoge druk, maar in de vorm van vast chemisch materiaal, waardoor de cellen in het veld eenvoudiger door de eindgebruikers te hanteren zijn.

Sinds de oprichting in 2009 in Singapore, houdt HES zich bezig met de ontwikkeling van ‘s werelds meest geavanceerde brandstofcelsystemen om het voor veel fabrikanten van onbemande vliegtoestellen (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) mogelijk te maken haar technologieën toe te passen en de vliegtijd van hun elektrisch aangedreven toestellen te verbeteren. In de afgelopen jaren heeft HES laten zien dat het systeem in staat was 7% van het gewicht op te slaan in de vorm van waterstof, met een brandstofbenuttingspercentage van bijna 90%. Er zijn diverse materiaalopties voor Hydrogen-on-Demand. De meeste hiervan kunnen echter niet voldoen aan de prestatiedoelen als gevolg van de aard van de reacties die erin plaatsvinden en de hoeveelheid energie die nodig is voor de extractie van de waterstof, die vervolgens de netto bruikbare energie levert door middel van de brandstofcel.

HES had enkele jaren nodig om dit prestatieniveau te bereiken. Aan het begin van dit traject gebruikte het bedrijf diverse benaderingen en technologieën, waaronder het gebruik van het kostbare natriumboorhydride. De systemen die waren ontworpen op basis van natriumboorhydride waren complex, breekbaar en lastig te hanteren voor eindgebruikers. In 2013 ging HES verder met een nieuw materiaal en een sterk vereenvoudigd systeem. Bij de gepatenteerde Hydrogen-on-Demand-technologie wordt nu gestreefd naar operationele kosten van slechts $10 per vlieguur, waardoor het een realistische opties wordt voor UAV-fabrikanten.

HES Energy Systems is onderdeel van H3 Dynamics Group (stand D94 / Emerging Technologies-zone) een complementair ecosysteem van hardware- en softwarebedrijven in Singapore. HES beschikt nu over twee zusterbedrijven, HUS Unmanned Systems, een bedrijf voor geïntegreerde robotica waarin HES-technologie wordt toegepast, en HAS Awareness Systems, dat zich bezighoudt met geavanceerde veldcommunicatie, nauwkeurige tracking en real-time analysesoftware. De groep heeft onlangs een grote financiële injectie gehad en werkt momenteel aan uitbreiding naar de Verenigde Staten en Europa, naast haar bestaande basis in Zuid-Afrika.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

HES Energy Systems Pte. Ltd.
Taras Wankewycz
Kantoor: +65-6250-3949
Direct: +65-9710-8445
contact@hes.sg

Check out our twitter: @NewsNovumpr