16:06 uur 24-10-2016

Autobandenmarkt.nl: Op tijd op winterbanden overstappen

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Als de thermometer in de herfst daalt, wordt het voor bestuurders tijd om op winterbanden over te stappen. Want bij gemiddelde temperaturen onder de zeven graden Celsius hebben deze een betere grip dan zomerbanden, waardoor de veiligheid in het verkeer verbetert. Niet voor niets zijn adequate winterbanden al in veel Europese landen verplicht. Maar winterbanden laten hun sterke kanten niet alleen bij natheid, sneeuw of ijs zien. Het zachtere rubbermengsel, dat op het winterse weer is afgestemd, zorgt ook op een drogere weg voor optimale bodemhechting. Bredere profielgroeven en vooral talrijke, vaak zigzag-vormige lamellen beperken op sneeuw, dooitroep of ijs het risico dat een auto in de slip komt. Bovendien zijn winterbanden er dankzij de betere waterverplaatsing op geconstrueerd het risico op aquaplaning op een natte straat te verkleinen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161024005755/nl/

Op tijd op winterbanden overstappen - Photo Source: AEZOp tijd op winterbanden overstappen – Photo Source: AEZ

„De argumenten voor winterbanden beginnen niet pas bij voortdurende sneeuwval en gladheid door ijs. Ook in gebieden en tijden waarin de winter alleen nog maar uit lage temperaturen en meer neerslag bestaat, wegen de voordelen zwaarder“, zegt Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl. „Beslissend voor de vraag of deze voordelen iets opleveren, zijn leeftijd, slijtage en profielen van de banden.“ Delesalle adviseert: „Winterbanden moeten ongeveer elke vier jaar worden vervangen. Zelfs banden met weinig kilometers verouderen, het rubber wordt harder en de grip wordt slechter. Belangrijk is natuurlijk ook de profieldiepte. Onafhankelijk van het wettelijke minimum moet dat bij winterbanden niet minder dan vier millimeter zijn.“

Als u nieuwe winterbanden moet aanschaffen, dan bieden webshops als Autobandenmarkt.nl de comfortabelste mogelijkheid om de passende banden te vinden. Autobandenmarkt.nl beschikt over een uitgebreid assortiment, zowel van winterbanden als voor de winter geschikte banden voor alle weertypes, maar ook hebben wij veel nuttige accessoires voor de winter. Dankzij de eenvoudige zoekopties vindt de klant snel het product dat bij zijn individuele behoeften past – van het beste merk tot de voordelige kwaliteitsband. Snelle levering, mede dankzij een eigen magazijn en talrijke betalingsmogelijkheden ronden de koop op Autobandenmarkt.nl af. Nog een service-pluspunt: Het grote netwerk met meer dan 1.500 montagepartners. Desgewenst stuurt Autobandenmarkt.nl de bestelde banden zonder extra kosten rechtstreeks naar een garage in de buurt, waar de banden vakkundig worden gemonteerd.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen en vervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.500 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

insignis agentuur voor communicatie GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Deltic om AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr