10:56 uur 10-08-2017

Markham & Read maakt toekenning bekend van $ 600.000 door federale jury aan zakenman Bruce Cahill uit Orange County na uitspraak inzake fraude en bedrog tegen Paul P. Edalat

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Het in Boston gevestigde advocatenkantoor Markham & Read heeft vandaag aangekondigd dat in de zaak van Bruce Cahill et. al. versus Paul Pejman Edalat et. al. (U.S. Federal Court Docket: 8:16-cv-00686), een federale jury heeft bepaald dat Edalat opzettelijk heeft gehandeld met onderdrukking, fraude of kwaadwilligheid jegens Cahill, de voormalige CEO van Pharma Pak, Inc., die beweerde dat Edalat een lastercampagne op sociale media tegen hem begonnen was gedurende een periode van een jaar.

De jury heeft aan Cahill een schadevergoeding toegekend van $ 600.000 en geoordeeld dat Edalat aansprakelijk is voor punitieve schadevergoeding. Op 22 augustus vindt een hoorzitting plaats in het U.S. District Court, centraal district Californië (Santa Ana-divisie) om de omvang van de strafvergoeding te bepalen.

De jury heeft bovendien vastgesteld dat Edalat aansprakelijk was voor schade aan Pharma Pak-beleggers Greg Cullen, Ron Franco en Shane Scott.

“We zijn verheugd dat de jury een duidelijke boodschap heeft gezonden aan Paul Edalat, terwijl Bruce Cahill en zijn langdurige goede reputatie in de gemeenschap volledige ondersteuning hebben ontvangen,” aldus John J. Markham, advocaat van Cahill en de Pharma Pak-beleggers. “De uitspraak en de daaruit voortvloeiende schadevergoedingen zijn een duidelijk bewijs dat dhr. Cahill volledig in het gelijk is gesteld wat betreft de gewetenloze handelingen en lasterverklaringen van Edalat, samen met anderen van wie door de jury is vastgesteld dat ze door Edalat schade hebben opgelopen.”

Tijdens de rechtszaak brachten Markham en advocaat Bridget A. Zerner bewijsmateriaal en getuigenissen naar voren waaruit bleek dat Edalat erin geslaagd was meer dan $ 4 miljoen aan investeringen in Pharma Pak van Cahill, Cullen, Franco, Scott en anderen bijeen te brengen. Dit lukte hem door talloze beweringen te doen over de waarde van het bedrijf, het intellectuele eigendom, de bestaande klantenbasis en de lijst met prospectieve klanten daarvan.

In de loop van de procedure hebben de juryleden direct bewijs gekregen dat Edalat, een inwoner van Orange County die eerder faillissement indiende in Zuid-Californië (U.S. Bankruptcy Court Docket: 8:14-bk-014529-TA) en in 2014 ‘permanent gelast werd zich te onthouden … van de directe of indirecte fabricage, preparatie, verpakking, etikettering, bewaring of distributie van voedingssupplementen’ door de U.S. District Court van het centraal district Californië (U.S. Federal Court Docket: SACV 14-01759-JLS), gebruik maakte van beleggingsgeld om te betalen voor gokschulden in Las Vegas en andere extravagante uitgaven. Ze hebben ook veel posts bekeken die Edalat plaatste op sociale media over het persoonlijke leven van de voormalige CEO van Pharma Pak; deze posts vormden de basis van de beweringen van dhr. Cahill in de rechtbank dat Edalat hem probeerde zwart te maken nadat het geschil was ingediend bij de federale rechtbank.

Verder heeft de jury besloten dat Edalat’s medeverdachte, Olivia Karpinski, aansprakelijk was voor $ 11.000 in schadevergoeding aan Cahill op basis van de lasterlijke uitspraken die zij deed op sociale media.

Tijdens het proces hoorde de jury het getuigenis van een politieagent van Irvine dat de poging van Karpinski om valselijk te beweren dat ze het slachtoffer was van seksueel misbruik in diskrediet bracht. Karpinski ging op 13 oktober 2016 naar het politiebureau van Irvine, de dag voordat ze getuigenis aflegde in de zaak, en deed aangifte (dossier #16-15720 van het politiebureau van Irvine CA) waarbij ze beweerde dat ze het slachtoffer was van ‘stalking.’ Twee uur later keerde ze terug naar het bureau en beweerde ze bovendien dat ze seksueel misbruikt was. Volgens de aangifte verklaarde de agent dat het in haar verhaal niet ging om seksueel misbruik en vroeg hij zich af waarom ze 11 maanden had gewacht om de beschuldigingen vast te laten leggen. Karpinski had eerder de beweringen van sexueel misbruik tegen Cahill op haar Instagram-account geplaatst, waar ze enkele maanden zichtbaar waren voor het publiek.

“Als ondernemer en filantroop in Zuid-Californië gedurende meer dan 30 jaar ben ik dankbaar dat de jury mijn reputatie als eerlijke, succesvolle zakenman in sectoren zoals technologie en halfgeleiders, de uitgeverswereld en de vastgoedsector heeft erkend,” gaf Cahill te kennen. “Ik ben bovendien verheugd dat zij de schade hebben erkend die veroorzaakt is door de talrijke valse beweringen en lasterverklaringen die door Paul Edalat tegen mij zijn gedaan.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Denterlein
Scott Farmelant/Jill Reilly
617-482-0042