21:21 uur 13-09-2017

iProov: welkom bij het begin van massale overstap door de markt naar gezichtsverificatie

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Het volgende is een persbericht van iProov:

Vandaag heeft Apple haar nieuwste iPhone gelanceerd. Het apparaat bevat een nieuw gezichtsverificatiesysteem dat de eigenaar van de telefoon verifieert met behulp van zijn/haar gelaatstrekken. Dit nieuwe gezichtsverificatiesysteem vervangt Apple’s Touch ID voor het ontgrendelen van de telefoon en voor het verifiëren van betalingen via Apple Pay of iTunes. reactie op de opname van gezichtsverificatie in de nieuwe iPhone X, stelt Bud:iProov: welkom bij het begin van massale overstap door de markt van gezichtsverificatie Body

Andrew Bud is de CEO van iProov, een bedrijf waarvan de gepatenteerde gezichtverificatietechnologie instellingen, ondernemingen, websites en online dienstverleners verzekert dat een terugkerende gebruiker echt is en gebruikers beschermt tegen frauduleuze pogingen om toegang te krijgen tot persoonsgegevens of een gestolen identiteit te gebruiken.

In reactie op de opname van gezichtsverificatie in de nieuwe iPhone X, stelt Bud:

“De aankondiging van Apple van vandaag markeert het begin van de massale overstap door de markt naar gezichtsverificatie als de gekozen methode van gebruikersauthenticatie. Het is om twee redenen een belangrijke ontwikkeling:

“Ten eerste is het van belang dat Apple het gezicht heeft verkozen boven andere biometrische opties, zoals de iris of de stem. Het feit dat een organisatie met zulke sterke referenties qua gebruikerservaringen zo overduidelijk voor het gezicht kiest als de gekozen methode van authenticatie, geeft een duidelijk signaal af over hoe gebruiksvriendelijk en veilig het is ten opzichte van andere biometrische opties.

“Ten tweede is het specifieke type gezichtsverificatietechnologie dat Apple heeft aangenomen een duidelijke verklaring van het belang van het kiezen voor een robuuste anti-spoofing-benadering ten aanzien van gezichtsverificatie. Met laagwaardige gezichtsherkenningstechnieken hebben fraudeurs een goede kans om een systeem voor de gek te kunnen houden zodat het denkt dat zij de echte gebruikers zijn door simpelweg een gestolen afbeelding van hun doelwit te gebruiken. Daarom zijn we verheugd om te zien dat Apple net als wij zwaar geïnvesteerd heeft in anti-spoofing-technologie om dat tegen te gaan. Zowel de Apple- als iProov-systemen werken door gebruik te maken van ‘gecontroleerde verlichting’ om een reeks reflecties te creëren die informatie geven over de 3D-vorm van het gezicht. Samen met geavanceerde technologie voor het vergelijken van gezichten, gebruiken de systemen deze reflectie-informatie vervolgens om vast te stellen dat hij/zij echt een echt persoon is en geen spoof. De gepatenteerde technologie van iProov heeft het sterke extra voordeel dat het kan controleren of het gezicht dat aan het apparaat gepresenteerd wordt geen opname is.

“Apple’s gezichtsverificatietechnologie is geweldig door wat het doet, maar er zijn grenzen aan de toepassing ervan. Dit komt voornamelijk omdat het puur apparaatgebaseerd is, in plaats van ook gebruik te maken van de cloud. Systemen die apparatuur en cloud combineren hebben twee duidelijke voordelen: in de eerste plaats kunnen ze op elk apparaat worden geverifieerd, of het nu gaat om een mobiele telefoon van Apple of Android, of een tablet of computer. Voor organisaties die op zoek zijn naar de juiste sterke authenticatieoplossing, is dit vermogen om op meerdere platforms te werken van fundamenteel belang. Ten tweede, als alles op het apparaat wordt gedaan, is er geen ondersteunend systeem om aanvallen te detecteren en zich daar tegen te verdedigen. Succesvolle aanvallen zijn onzichtbaar totdat de gebruiker zich realiseert dat hij/zij is bedrogen of de aanvaller ervoor kiest om zijn/haar succes op internet te publiceren. Daarom geeft iProov er de voorkeur aan gebruikers te authenticeren op onze servers, waar we aanvallen kunnen controleren en detecteren en ons ertegen kunnen verdedigen.

“Maar hoe dan ook is het fantastisch om te zien dat Apple het gezicht verkiest boven andere biometrische mechanismen zoals de iris of de stem, en zo’n robuuste aanpak gebruikt ten aanzien van anti-spoofing. Vorderingen op het gebied van machine learning in de afgelopen drie jaar hebben de prestaties van gezichtsverificatiesystemen getransformeerd, zodat deze nu veel sneller, nauwkeuriger en toleranter zijn voor veranderingen in patroon, verlichting en pose. Er zijn al organisaties, zoals banken en overheidsdiensten, die begonnen zijn met het implementeren van gezichtsverificatie voor on-boarding-, inlog- en authenticatiedoeleinden, en de aankondiging van Apple van vandaag zal alleen maar verder bijdragen aan de acceptatie ervan.”

Einde.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor nadere informatie contact op met:
Tyto
Zoë Clark, mobiel: +44 7833 474 447
zoe.clark@tytopr.com