12:10 uur 13-10-2017

Goed voorbereid het koude seizoen in: Autobandenmarkt.nl adviseert op tijd op winterbanden over te gaan

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De herfst is in aantocht, en daarmee het koude weer. Voor automobilisten wordt het binnenkort tijd om op winterbanden over te stappen. Deze zijn speciaal voor gebruik bij lage temperaturen geoptimaliseerd en bieden in die periode duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden. Bij winterweer wordt de hechting aan het asfalt verhoogd door het zachtere rubbermengsel, zowel bij natheid, sneeuw en ijzel als bij droge wegen – veel golfvormige lamellen in de profielblokjes, die de greepkant van de band vergroten, zorgen ook voor meer grip bij ijs en sneeuw. Dat heeft ook een positief effect op de remweg en de stabiliteit – een belangrijke factor voor meer veiligheid in het verkeer.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171012005849/nl/

Meer veiligheid bij winterweer: Automobilisten moeten op tijd op winterbanden overstappen Photo Sour ... Meer veiligheid bij winterweer: Automobilisten moeten op tijd op winterbanden overstappen Photo Source: DEZENT (Photo: Business Wire)

„Winters weer stelt auto en chauffeur danig op de proef. In veel andere Europese landen bestaat er weliswaar geen nadrukkelijke verplichting om winterbanden te gebruiken, maar toch is het belangrijk dat de banden geoptimaliseerd zijn voor de weersomstandigheden en bijdragen aan een veilig en stabiel rijgedrag,“ zegt Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl. „Doorslaggevend is ook de profieldiepte van de banden. Bij minder dan vier millimeter wordt het prestatievermogen van de banden veel slechter. Vanaf deze slijtagegrens moeten ze absoluut worden vervangen.“ Als u er zeker van wilt zijn dat de banden ook echt tegen het winterse weer zijn opgewassen, let u er naast het kenmerk „M+S“, dat op elke winterband gedrukt is, ook op het sneeuwvloksymbool. Daaraan is te zien dat de banden hun geschiktheid als winterband ook in een uniforme test hebben bewezen.

Voor iedereen die op tijd voor het seizoen een nieuw stel winterbanden nodig heeft, zijn webshops als Autobandenmarkt.nl de eenvoudigste en gemakkelijkste mogelijkheid. Bij Autobandenmarkt.nl vindt de klant een grote keus aan seizoensbanden van verschillende merken en dimensies. Nog een pluspunt: Desgewenst kunnen de bestelde banden ook naar een van de vele gekwalificeerde montagepartners worden gestuurd, die ze ter plekke vakkundig monteert.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘smotoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen en vervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.700 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.dewww.reifendirekt.atwww.reifendirekt.chwww.123pneus.chwww.autobandenmarkt.nlwww.123pneus.frwww.mytyres.co.ukwww.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com