15:10 uur 16-10-2017

TEMPO zet formeel proces in gang voor aanzienlijke investering

REYKJAVIK, IJsland–(BUSINESS WIRE)– De directieraad van Nýherji hf. heeft de diensten ingehuurd van AGC Partners, een internationale investeringsbank met hoofdkantoor in Boston, MA, om een formeel proces in gang te zetten voor een aanzienlijke investering in TEMPO ehf, een volle dochteronderneming van Nýherji.

De oplossingen van Tempo stellen organisaties in staat JIRA-bronnen te plannen, te optimaliseren en te beheren, projectkosten te begroten en bij te houden, en tijd bij te houden en te rapporteren ten behoeve van de efficiëntie van het back-office. De oplossingen van het Bedrijf heffen belangrijke knelpunten op in “white-collar” ondernemingen met betrekking tot productiviteit van JIRA-ontwikkelaars, optimale inzet van resources en tijdregistratie door het op de achtergrond verzamelen van gegevens over agenda’s en het gebruik van tools om bepaalde gegevens automatisch te kunnen invoeren in het tijdregistratiesysteem. De tools van Tempo voor tijdmanagement en budgettering zijn uitgegroeid tot essentiële producten binnen het JIRA-ecosysteem en worden zeer gewaardeerd door CIO’s en CFO’s die een helderder inzicht willen verkrijgen in het gebruik van tijd en resources en in de kosten binnen hun organisatie. Daarnaast is Tempo reeds lange tijd een van de hoogst gewaardeerde en meest gedownloade aanvullende toepassingen in de Atlassian Marketplace.

Finnur Oddsson, CEO van Nýherji merkt op: “De voortdurende groei en het aanhoudende succes worden aangewakkerd door de nimmer aflatende focus van het team op het bouwen van een product en organisatie van wereldklasse. Na de ontwikkeling van Tempo Cloud voor JIRA en de migratie van meer dan 7000 klanten naar de nieuwe cloudservices van Tempo die zijn gebaseerd op AWS (Amazon Web Services), zijn diverse interessante groeimogelijkheden ontstaan, waaronder integratie met andere cloudservices, naast JIRA van Atlassian. We denken dat dit het aangewezen moment is om de groei van Tempo te ondersteunen met een prominente belegger die kan helpen het Bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Over het afgelopen jaar heeft AGC Partners adviezen gegeven met betrekking tot de strategische aspecten van de operationele activiteiten en groeistrategie van Tempo, en geholpen bij de algemene presentatie van Tempo ten overstaan van beleggers in de technologiesector. AGC Partners gaat nu het formele investeringsproces in gang zetten, met als doel het aantrekken van een financiële partner voor Tempo die beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van het bevorderen van de internationale groei van softwarebedrijven. We geloven dat dit een belangrijke bijdrage zal leveren aan de voortzetting van productontwikkeling bij Tempo, de groei van de omzet en de waarde van het bedrijf voor eigenaars, werknemers en klanten.”

Nýherji hf.

Nýherji is een van de grootste leveranciers van IT-oplossingen in IJsland, en biedt hardware-, software-, consultancy- en technische services. Nýherji heeft meer dan 1000 cliënten en helpt hen optimale resultaten te realiseren voor hun bedrijven met behulp van IT-services, dankzij de expertise en de hoogstaande service van ons personeel. Nýherji hf. is genoteerd aan NASDAQ OMX Iceland hf. onder de aanduiding NYHR.

TEMPO

Tempo is een vooraanstaande leverancier van software van tijdmanagement en budgettering die een revolutie teweegbrengt op het gebied van de registratie van tijd en resources om de efficiëntie van het back-office te verhogen door middel van intelligente beheeroplossingen. De klanten van Tempo zijn ondernemingen uit alle delen van de wereld, van beginnende bedrijven tot bedrijven uit de Fortune 500, zoals BMW, Pfizer, HomeAway, PayPal, Hulu, Dell, Mercedes Benz, Starbucks en Disney. Tempo is een volle dochteronderneming van Nýherji Group. Tempo heeft circa 100 mensen in dienst, verspreid over IJsland en Noord-Amerika. Zie www.tempo.io voor meer informatie.

Opmerking voor beleggers

De Nýherji Group wil beleggers erop wijzen dat de uitspraken in dit persbericht mogelijk zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, prognoses en aannamen van de directieleden van het bedrijf, en niet op feiten die op zich worden bewaarheid door de publicatie van dit persbericht. Aan deze uitspraken zijn dan ook risico’s en onzekerheden verbonden. We willen beleggers erop wijzen dat diverse factoren ertoe zouden kunnen leiden dat de zakelijke omstandigheden van het bedrijf wezenlijk zullen afwijken van de huidige verwachtingen, waarop dit persbericht is gebaseerd. Dit persbericht zal na publicatie niet worden herzien in dit opzicht. De uitspraken in dit persbericht weerspiegelen slechts de situatie op het moment van publicatie en de geldigheid ervan is beperkt overeenkomstig deze clausule.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meer informatie
Finnur Oddsson, Nýherji CEO
+354 862 0310
fo@nyherji.is,
of
Gunnar Petersen, Nýherji CFO
+354 825 9001
gp@nyherji.is
of
Frederick Joseph at AGC Partners
+001 617 261 4150
fjoseph@agcpartners.com.

Check out our twitter: @NewsNovumpr