17:48 uur 28-11-2017

NTT Com breidt datacentrumservice Nexcenter™ uit naar Afrika

NTT Com gaat een samenwerkingsverband aan met Internet Solutions, de toonaangevende aanbieder van telecommunicatiediensten van Zuid-Afrika

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Internet Solutions of South Africa, de toonaangevende, pan-Afrikaanse aanbieder van telecommunicatiediensten en dochteronderneming van Dimension Data van de NTT Group en Communications Corporation (NTT Com), de business voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group (TOKYO:9432), maakten vandaag bekend dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan met als doel het Afrikaanse continent de Nexcenter™-datacentrumservice van NTT Com te kunnen aanbieden. Het samenwerkingsverband werd op 27 november in Zuid-Afrika ondertekend.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171128006080/nl/

DC Image (Graphic: Business Wire)

DC Image (Graphic: Business Wire)

Als gevolg van dit samenwerkingsverband zullen zakelijke klanten in Azië, Europa en de Verenigde Staten die hun werkzaamheden uitbreiden naar Zuid-Afrika in staat worden gesteld gebruik te maken van datacentrumservices van hoog niveau en zullen zakelijke klanten uit Zuid-Afrika die hun vleugels wereldwijd willen uitslaan gebruik kunnen maken van de meer dan 140 datacentra die NTT Com aan meer dan 20 landen/regio’s over de hele wereld heeft geleverd.

De colocatie-markt in Zuid-Afrika is de afgelopen tijd met 12% procent per jaar gegroeid als gevolg van de toenemende vraag van overheidsinstellingen en aanbieders van inhouden. Als uitvloeisel van het samenwerkingsverband zullen NTT Com en Internet Solutions in december van dit jaar colocatie-services opstarten onder het Nexcenter™-merk bij het Parklands datacentrum van Internet Solutions in Johannesburg. Het datacentrum zal internationaal gestandaardiseerde Nexcenter™-service bieden die voldoen aan 300 normen die gelden voor faciliteiten en operaties.

Het Nexcenter™-gecertificeerde “Parklands Data Center” ligt in het hart van de belangrijkste zakenwijk van Johannesburg, op ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven O.R. Tambo. Het gebouw biedt ongeveer 1.900 vierkante meter aan serverruimte verspreid over vier verdiepingen en biedt 1,3 MW aan stand-by batterijvermogen. Noodgeneratoren bieden redundant vermogen tot 2N-niveau en een volledige capaciteit waarmee 45 uur ononderbroken kan worden doorgewerkt. De airconditioningsfaciliteiten bieden een redundant koelsysteem tot N+1-niveau en de netwerktopologie van het gebouw omvat een internetoverslagpunt (IX, internet exchange), waarmee de routeringsefficiëntie en fouttolerantie worden verbeterd. De faciliteit is gebouwd volgens de TIA942 Tier 3, de SOC2 Type2, de Type1 en ISO27001 normen. Het gebouw is zo gepland dat het kan worden uitgebreid met een nieuwe toren die geheel is ontworpen volgens de Nexcenter™-normen om in juli 2018 570 high density racks een vermogen van 2,2 MW te kunnen bieden.

Saki Missaikos, Managing Director of Internet Solutions vertelt: “Internet Solutions is blij samen te gaan werken met dit internationale netwerk van datacentra uit de topcategorie. Als eerste Nexcenter™-locatie in Afrika bieden we een aantrekkelijke service en technologische capaciteit aan multinationale ondernemingen die naar deze regio willen uitbreiden.

Terwijl NTT Com doorgaat met het bouwen van zijn eigen datacentra, zal het ook de geografische beschikbaarheid van Nexcenter™ uitbreiden door samenwerking met wereldwijde partners en daarmee de globale zakelijke expansie van zijn klanten blijven ondersteunen.

Over NTT Communications Corporation
NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiligings- en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologieomgeving (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd 196 landen/regio’s bereikt, en meer dan 140 beveiligde datacenters. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.
www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Over Internet Solutions
Internet Solutions (IS) is een pan-Afrikaanse aanbieder van telecommunicatiediensten aan organisaties in de openbare en particuliere sector. Het levert al meer dan 20 jaar innovatieve end-to-end telecommunicatieoplossingen en gerelateerde diensten. IS is toonaangevend op het gebied van technologieën gebaseerd op internetprotocollen en bouwt oplossingen en diensten die op maat zijn gemaakt voor de steeds maar complexere vereisten van organisaties uit het bedrijfsleven, de publieke sector, de internationale transportsector en het midden- en kleinbedrijf. Als volledige dochtermaatschappij van de Dimension Data Group en deel van NTT, maakt IS gebruik van zijn infrastructuur en globale voetafdruk om organisaties te ondersteunen met het snel implementeren van opkomende technologieën. Meer informatie vindt u op www.is.co.za.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contacten met de media
NTT Communications
Corporation
Hiroshi
Seo, +81 3 6733 9511
Cloud Services
wg-cl@ntt.com
of
Tribeca
Public Relations for Internet Solutions

Gina de Villiers, +27
(0)82 343 9293
is@tribecapr.co.za

Check out our twitter: @NewsNovumpr