16:42 uur 23-01-2018

LEGO® Education start nieuwe Maker-activiteiten voor scholen

Docenten kunnen de nieuwe, gratis LEGO® Education Maker-activiteiten uitproberen, tips verkrijgen voor het inrichten van een makersruimte in hun scholen en delen wat ze doen met LEGO-bouwstenen in hun klaslokaal door zich aan te melden voor de LEGO Education Teacher Award.

BILLUND, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– LEGO® Education Maker, een reeks activiteiten voor voorschools tot middelbaar onderwijs, is vanaf heden beschikbaar voor scholen wereldwijd. De activiteiten draaien om de legendarische LEGO-bouwstenen en zijn geïnspireerd op speelse creativiteit met open einde. De nieuwe, gratis LEGO Education Maker-activiteiten bieden leerlingen op elk onderwijsniveau stimulerende uitdagingen en bestaan uit LEGO Education-oplossingen zoals het LEGO Education STEAM ParkLEGO Education Simple MachinesLEGO Education WeDo 2.0LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 en LEGO Education Simple and Powered Machines.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180123005930/nl/

LEGO® Education Launches New Maker Activities for Schools (Photo: Business Wire)

LEGO® Education Launches New Maker Activities for Schools (Photo: Business Wire)

De nieuwe LEGO Education Maker-activiteiten bieden onbeperkte leermogelijkheden voor alle leeftijden

De nieuwe LEGO Education Maker-activiteiten plaatsen docenten in de rol van begeleiders. Ze begeleiden hun leerlingen bij een reeks uitdagingen gebaseerd op vraagstukken met open einde die verband houden met situaties in de werkelijkheid. Leerlingen werken samen om het vraagstuk te inventariseren, na te denken over ideeën, ontwerpcriteria op te stellen en hun bevindingen toe te passen bij het ontwikkelen en bouwen van innovatieve oplossingen. Bij diverse van de LEGO Education Maker-activiteiten worden eenvoudig te programmeren motoren en sensors gebruikt om essentiële vaardigheden voor de 21e eeuw te ontwikkelen en tegelijkertijd teamwerk, kritisch denken, creatieve probleemoplossing en communicatievaardigheden bij leerlingen te stimuleren.

Ontdek de nieuwe LEGO Education Maker-activiteiten, plus ideeën voor het inrichten van een makersruimte op www.LEGOeducation.com/maker.

Jaarlijkse LEGO Education Teacher Award voor innovatieve onderwijs- en makersactiviteiten wereldwijd

Docenten van over de hele wereld worden momenteel uitgenodigd zich aan te melden voor de LEGO Education Teacher Award, een wereldwijd programma dat erop is gericht innovatief onderwijs in vakken op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde te stimuleren. Deze jaarlijkse LEGO Education Teacher Award moedigt docenten in het primair en secundair onderwijs aan te delen wat ze doen met LEGO-bouwstenen in hun klaslokaal.

Na het succes van de LEGO Education Teacher Award van vorig jaar, waarbij winnaars van over de hele wereld elkaar ontmoetten tijdens het LEGO Education Symposium 2017 in Billund, Denemarken om innovatieve werkwijzen te demonstreren en te delen met gelijkgestemde docenten, keert het evenement terug om de getalenteerde en toegewijde docenten van dit jaar te vinden.

De winnaars van dit jaar krijgen de gelegenheid om hun werk te presenteren tijdens het LEGO Education Symposium 2018 in Boston, VS op 5-7 juni 2018, in samenwerking met Tufts University.

Docenten van over de hele wereld kunnen zich hier aanmelden voor de LEGO Education Teacher Award.

Over LEGO Education

LEGO Education biedt speelse leerervaringen en onderwijsoplossingen gebaseerd op LEGO-bouwstenen, relevant materiaal voor het lesprogramma en fysieke en digitale bronnen. Onze oplossingen stellen alle leerlingen in staat successen te behalen door hen aan te moedigen actieve, samenwerkingsgezinde leerlingen te worden, vaardigheden op te bouwen voor uitdagingen in de toekomst en een positieve houding te stimuleren ten opzichte van het leren.

LEGO en het LEGO-logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. ©2018 The LEGO Group.

LEGO and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2018 The LEGO Group.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LEGO Education Global Communications
Kari Sherrodd, +1 860-835-6510
kari.sherrodd@LEGO.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr