09:36 uur 13-03-2018

Mitsubishi Heavy: H-100 Gas Turbine& Low NOx Combustion System ontvangt kwalificatie voor volledige mechanische aandrijving van Shell

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– De toonaangevende 118MW H-100 gasturbine, gemaakt voor toepassingen van mechanische aandrijving in samenwerking met Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI)(TOKYO:7011), Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS) en Mitsubishi Heavy Industries Compressor Corporation (MCO) heeft van het technische team van Shell in Den Haag de status van volledige kwalificatie verkregen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180312006323/nl/

MHPS H-100 Gas Turbine (Photo: Business Wire)

MHPS H-100 Gas Turbine (Photo: Business Wire)

In augustus 2017 begon MHPS een rigide testregime voor de validatie van de mechanische aandrijvingsprestatie van hun 2-shaft 118MW H-100 gasturbine, uitgerust met hun verbrandingssysteem met lage NOx (ppm van 1 decimaal). Na succesvolle voltooiing van het testprotocol en een gedetailleerde technische beoordeling door zijn kwalificatieteam heeft Shell zijn officiële kwalificatie van de MHPS gasturbine op 22 december 2017 bekendgemaakt. Deze kwalificatie kwam na de eerdere kwalificatie van de MHPS 108MW H-100 gasturbine in 2015. Shell heeft Mitsubishi Compressors door Enterprise Frame Agreement reeds in 2011 gekwalificeerd en de weg vrijgemaakt voor MHPS en MCO om alle componenten te leveren voor toekomstige Shell LNG compressiesystemen.

Na het horen van dit bericht van Shell gaf de directeur en CEO van MHI Shunichi Miyanaga commentaar: “Deze mijlpaal in de voortdurende ontwikkeling van de H100 gasturbine onderstreept de positie van Mitsubishi als belangrijkste speler voor wereldwijde LNG liquefactie-treinen en vult de sterke positie van de H-Series aan op de markt voor thermische centrales. Ons doel is het om onze klanten de hoogste betrouwbaarheid en productiviteit te leveren, terwijl we emissies, complexiteit en de totale kosten van de productie van LNG terugdringen.”

De heavy-duty H-100 gasturbine biedt ook de grootst mogelijke efficiëntie en betrouwbaarheid met gering onderhoud. Voordelen van de 2-shaft gasturbine voor LNG toepassingen met mechanische aandrijving omvatten een breed operatieraam met verschillende snelheden en de trein die herstart onder gecontroleerde druk. H-100 gasturbine voegt tevens het voordeel toe van verkorte opstarttijd en een significant verminderd vloeroppervlak.

Mitsubishi Heavy Industries Group zal de diverse producten en technologieën in de sectoren energie en olie en gas verder integreren en uitbreiden om tegemoet te komen aan de markt.

Over Mitsubishi Heavy Industries Group

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), gevestigd in Tokio, Japan, is een van ‘s werelds leidende fabrikanten van zware machines, met een totale verkoop van 3.992,1 miljard yen in boekjaar 2014, het jaar dat eindigde op 31 maart 2015. MHI’s diverse aanbod van producten en diensten omvat scheepsbouw, energiecentrales, chemische fabrieken, milieu-uitrusting, staalstructuren, industriële en algemene machinerie, vliegtuigen, ruimtevaartsystemen en airconditioningsystemen. Ga voor meer informatie naar de website van de onderneming op https://www.mhi-global.com/index.html

En meer over MHI Oil & Gas Business: http://ceraweek.mhi.com/

Over Mitsubishi Heavy Industries Compressor Corporation

Mitsubishi Heavy Industries Compressor Corporation (MCO) is een volledige dochteronderneming van Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. MCO is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van procescompressoren en stoomturbines voor mechanische aandrijving. MCO levert design, fabricage, verkoop en service na verkoop van compressiesystemen bestaande uit compressor, aandrijvingsmachinerie en randapparatuur. Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijfhttp://www.mhicompressor.com/en/

Over Mitsubishi Hitachi Power Systems

Japan, is in februari 2014 ontstaan als gevolg van een joint venture tussen Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. en Hitachi, Ltd. waarbij hun werkzaamheden op het gebied van thermische energieopwekkingssystemen alsmede andere gerelateerde bedrijven werden geïntegreerd. MHPS behoort vandaag tot ‘s werelds leidende leveranciers van apparatuur en services aan de markt voor energieopwekking, Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS), gevestigd in Yokohama, ondersteund door 100 miljard yen in kapitaal en naar schatting 20.000 medewerkers wereldwijd. De producten van het bedrijf omvatten een STEG (stoom- en gascentrale) en IGCC (integrated coal gasification combined-cycle, geïntegreerde koolvergassingscentrale), conventionele energiecentrales voor gas/kool/olieverbranding (thermisch), boilers, generators, gas- en stoomturbines, geothermische energiecentrales, AQCS (air quality control systems/luchtkwaliteitscontrolesystemen), randapparatuur voor energiecentrales en solid-oxide fuel cells (SOFC/vasteoxidebrandstofcellen) Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijfhttps://www.mhps.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

PRESS CONTACT:
Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.
Joseph Hood, +81-(0)3-6716-2168
PR Manager
mhi-pr@mhi.co.jp
Fax: +81-(0)3-6716-5860