15:15 uur 07-11-2018

Instelbaar 3D-effect in endoscopische procedures

TAICHUNG, Taiwan–(BUSINESS WIRE)–

Betere beeldregistratie en een prettigere chirurgische procedure

In brede kring is men ervan overtuigd dat 3D-visualisatie een beter beeld oplevert voor minimaal invasieve chirurgie dankzij de dieptewerking. Ook MedicalTek is daarvan overtuigd. Een nog betere oplossing is een instelbaar 3D-beeld, waarbij het 3D-effect kan worden afgestemd op de sterk uiteenlopende oogbewegingen en visuele perceptie van chirurgen in zeer verschillende werkomgevingen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181107005524/nl/

Dr Gabriel Rahmi demoed Endoscopic Submucosal Dissection, ESD, with MonoStereo 3D visualization syst ...

Dr Gabriel Rahmi demoed Endoscopic Submucosal Dissection, ESD, with MonoStereo 3D visualization system. (Photo: Business Wire)

MedicalTek heeft MonoStereo® 3D ontwikkeld – ’s werelds eerste en enige endoscoopvisualisatiesysteem met eenvoudig in te stellen en aan te passen 3D-effecten. Het is een combinatie van geavanceerde 3D-technologieën waarmee de beperkingen van conventionele 3D-systemen worden overwonnen en een nieuw perspectief wordt geboden op chirurgische beeldregistratie.

“Het verheugt ons deze ultieme oplossing in gebruik te nemen,” aldus Wayne Huang, directeur van AITS/IRCAD Taiwan, het voornaamste opleidingscentrum voor minimaal invasieve chirurgie in Azië. “Veel voorkomende klachten over 3D-beeldregistratiesystemen voor chirurgie, zoals vermoeidheid en duizeligheid van de chirurg, worden grotendeels weggenomen door de instelbare 3D-effecten.” Wayne benadrukt: “Dit is een waardevol hulpmiddel in situaties waar risico van complicaties aanwezig is.”

Op het moment dat MedicalTek werd geselecteerd als finalist voor RESI NYC 2018 (Redefining Early Stage Investments), sprak dr. Kai-Che Liu, CEO van MedicalTek, tot de verzamelde internationale beleggers: “De missie van MedicalTek is het faciliteren van een betere klinische beleving die chirurgen meer vertrouwen geeft en betere resultaten oplevert.”

MonoStereo® 3D is een softwarematig systeem. Het biedt chirurgen niet alleen de mogelijkheid te schakelen tussen 2D- en 3D-beeldweergave, maar ook om het 3D-effect met hand of voet in te stellen op 5 verschillende niveaus. Dit maakt cruciale anatomische weergave in 2D en 3D mogelijk met een vrij instelbaar niveau, hetgeen onmogelijk is bij traditionele minimaal invasieve chirurgie.

Er zijn meer dan 120 klinieken voor minimaal invasieve chirurgie die beschikken over MonoStereo® 3D-endoscoopvisualisatiesystemen, waar jaarlijks procedures worden uitgevoerd door honderden chirurgen in specialismen als kno, urologie, maagdarmchirurgie, algemene chirurgie, gynaecologie en thoracoscopie met video-ondersteuning.

Dr Gabriel Rahmi, een arts gespecialiseerd in endoscopie aan het Hôpital Européen Georges-Pompidou, heeft de prestaties van het 3D-endoscoopvisualisatiesysteem maandenlang onderzocht en heeft met tevredenheid vastgesteld dat de MonoStereo® 3D een nuttig hulpmiddel kan zijn voor therapeutische endoscopieprocedures.

MedicalTek (MDTK) streeft naar topprestaties wat betreft vindingrijkheid en kwaliteit en zet zich ervoor in de gezondheids- en medische sector te blijven voorzien van betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

MedicalTek Co.
Kathy Wang
International Affairs Manager
kathy.wang@mdtk.com.tw

Check out our twitter: @NewsNovumpr