11:18 uur 14-12-2018

Dole Food Company verkoopt Fresh Cut-bedrijf in Zweden en Finland

WESTLAKE VILLAGE, Californië–(BUSINESS WIRE)– Dole Food Company, Inc. kondigde vandaag een overeenkomst aan dat het Saba Fresh Cuts AB en Saba Fresh Cuts OY aan BAMA International zal verkopen.

Saba Fresh Cuts AB, met een productiefaciliteit in Helsingborg, Zweden en Saba Fresh Cuts OY met een productiefaciliteit in Espoo, Finland zijn producenten van gewassen en kant-en-klare salades. De bedrijven bereiden en verkopen vers bereide salades en groenten aan de detailhandel en voedingsindustrie in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland en de Baltische staten.

De verkoop van Saba Fresh Cuts AB was een noodzakelijke voorwaarde van de goedkeuring van de Europese Commissie voor de investering van Total Produce in Dole, in juli 2018.

“Ik ben erg tevreden met het resultaat van deze verkoop zodat aan de EU-eis wordt voldaan,” aldus de heer Johan Linden, President en Chief Executive Officer van Dole Food Company, “en ik ben ervan overtuigd dat Saba Fresh Cuts in goede handen is bij BAMA International.”

“We zijn verheugd om deze overeenkomst over Saba Fresh Cuts met Dole te mogen aankondigen. Gemaksproducten en kant-en-klare salades en groenten is een snelgroeiende categorie in alle marken, en Saba Fresh Cuts is een solide en zeer professionele speler, met een sterke organisatie en hoogwaardige producten. We kijken er naar uit om met hen samen te werken,” voegde Rune Flaen, Chief Executive Officer van de BAMA Group toe.

Deze transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond, onder voorbehoud van de goedkeuring door de Europese Commissie. Dole werd bij deze transactie geadviseerd door de investeringsbank en financiële dienstverlener Houlihan Lokey.

Over Dole Food Company

Dole Food Company, Inc. is een van ‘s werelds grootste producenten en verkopers van vers fruit en verse groenten van hoge kwaliteit. Dole is een marktleider in veel van de producten die zij verkopen, evenals in het verstrekken van voorlichting over voeding. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dole.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contact VS: William Goldfield
818-874-4647
william.goldfield@dole.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr