20:50 uur 05-01-2024

Eerste patiënten ter wereld behandeld met nieuw Edison® histotripsiesysteem

Vooraanstaande centra in de VS lanceren innovatieve programma’s voor leverbehandeling met histotripsie

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– HistoSonics, (www.histosonics.com), de fabrikant van het niet-invasieve Edison® histotripsiesysteem, maakte vandaag bekend dat een patiënt van het Medisch Centrum van de Universiteit van Rochester ‘s werelds eerste doelgerichte levertumorbehandelingen heeft gekregen aan de hand van het Edison-systeem na de recente FDA De Novo-goedkeuring. Tijdens dezelfde week behandelde de Cleveland Clinic haar eerste patiënten met een levertumor aan de hand van histotripsie. Het via beelden begeleide geluidsbundeltherapiesysteem van HistoSonics maakt gebruik van een eigen technologie en geavanceerde beeldvorming om niet-invasieve, gepersonaliseerde behandelingen met nauwkeurigheid en onder controle tot stand te brengen. De wetenschap van histotripsie maakt gebruik van geconcentreerde geluidsenergie om gecontroleerde akoestische cavitatie te produceren die het beoogde weefsel op sub-cellulaire niveaus vernietigt en vloeibaar maakt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240105045440/nl/

HistoSonics Edison Histotripsy System (Photo: Business Wire)

HistoSonics Edison Histotripsy System (Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen
Mediacontact:

Josh King

Vicevoorzitter voor globale markttoegang

E-mail: Joshua.king@histosonics.com
Tel.: +1 608.332.8124

Check out our twitter: @NewsNovumpr