22:21 uur 29-05-2024

Recover™ erkend als Thought Partner van het Fashion and Lifestyle Network van de Verenigde Naties

MADRID–(BUSINESS WIRE)– Recover, een toonaangevend bedrijf op het gebied van materiaalwetenschappen, sluit zich aan bij het Fashion and Lifestyle Network van de Verenigde Naties als Thought Partner voor 2024. Recover bevestigt hiermee haar betrokkenheid bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en haar toewijding aan het smeden van banden binnen de wereldwijde mode- en lifestyle-industrie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240529982468/nl/

Recover™ is a global producer of recycled cotton fiber (Photo: Recover™)

Recover™ is a global producer of recycled cotton fiber (Photo: Recover™)

Als producent van eersteklas gerecyclede katoenvezel en de eerste in zijn soort die zijn hoogwaardige technologie wereldwijd toepast, is Recover een belangrijke speler in de toeleveringsketen om verandering te inspireren. Het bedrijf heeft onlangs opnieuw zijn steun uitgesproken voor de tien principes van het United Nations Global Compact. De inzet van het bedrijf om acties te ondernemen die ten goede komen aan de bredere gemeenschap was een belangrijke drijfveer bij de selectie van het bedrijf als Thought Partner voor 2024.

Het Fashion and Lifestyle Network van de VN, geleid door het Office for Partnerships van de Verenigde Naties en het Fashion Impact Fund, bevordert duurzame ontwikkeling binnen de mode- en lifestylesectoren. Het speelt een belangrijke rol in het bereiken van de SDG’s door het samenbrengen van belanghebbenden uit de industrie, media, overheden en VN-entiteiten. Recover en het UN Fashion and Lifestyle Network delen hun visie om veerkrachtige en traceerbare toeleveringsketens op te bouwen die nodig zijn om circulariteit te promoten.

Anders Sjöblom, CEO bij Recover, zei: “Samenwerken met het UN Fashion and Lifestyle Network is een mijlpaal voor Recover omdat ik geloof dat strategische partnerschappen absoluut noodzakelijk zijn om zinvolle veranderingen teweeg te brengen in de mode-industrie. Bij Recover zijn we ervan overtuigd dat echte innovatie ligt in het creëren van waarde, niet alleen voor ons bedrijf en de industrie, maar ook voor de samenleving en het milieu. We zijn erg enthousiast om bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de mode.”

Kerry Bannigan, mede-oprichter, Conscious Fashion and Lifestyle Network voegt hieraan toe: “We zijn verheugd om Recover te verwelkomen als Thought Partner van het UN Fashion and Lifestyle Network voor 2024. Hun leiderschap en innovatieve benadering van circulaire mode zal onze missie goed kunnen ondersteunen.”

Recover’s eerste optreden als 2024 Thought Partner zal plaatsvinden op de UN Fashion and Lifestyle Network Annual Meeting op 3 juni in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. In gesprek met Vogue Business correspondent Madeleine Schulz, biedt Sjöblom zijn visie voor het bedrijf en de uitdagingen en kansen in de industrie van vandaag.

Neem voor persvragen over de jaarlijkse bijeenkomst van het UN Fashion and Lifestyle Network contact op met hannah.wesselby@recoverfiber.com.

Over Recover™

Recover™ is een toonaangevend bedrijf op het gebied van materiaalwetenschap en een wereldwijde producent van hoogwaardige gerecyclede katoenvezels en mengsels van katoenvezels. De milieuvriendelijke, kostenconcurrerende eersteklasproducten worden gecreëerd in samenwerking met de toeleveringsketen voor wereldwijde retailers en merken om de kringloop van de mode te sluiten. Als familiebedrijf van de vierde generatie met een 75-jarige geschiedenis in de textielindustrie, stelt Recover zich ten doel gepatenteerde technologie op te schalen en een blijvende positieve impact op het milieu te hebben door samen te werken met merken/retailers en andere changemakers om de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector te halen.

Over United Nations Fashion and Lifestyle Network

Het United Nations Fashion and Lifestyle Network is een samenwerking tussen het United Nations Office for Partnerships en het Fashion Impact Fund, toegewijd aan het bevorderen van duurzame ontwikkelingsdoelen binnen de mode- en lifestylesectoren. Ga voor meer informatie naar https://sdgs.un.org/partnerships/action-networks/conscious-fashion-and-lifestyle-network.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Recover™
press@recoverfiber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr