08:00 uur 30-05-2024

Global Digital Key Standard van Car Connectivity Consortium ontvangt certificering van het Federale Bureau voor Informatiebeveiliging

Dankzij de beveiligingsverificatie van het CCC Digital Key™ Applet Protection Profile kunnen fabrikanten van slimme apparaten over de hele wereld een veiligere voertuig-naar-apparaat-toegang bieden.

BEAVERTON, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Het Car Connectivity Consortium (CCC), een brancheoverschrijdende standaardenorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van apparaat-naar-voertuig-connectiviteitsoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het CCC Digital Key™ Applet Protection Profile voldoet aan de normen van het gerenommeerde Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), waarmee dit de enige digitale sleuteltoepassing wordt die deze beveiligingsaanduiding heeft gekregen. De BSI-certificering zorgt ervoor dat dit onderdeel van de grotere CCC Digital Key-architectuur voldoet aan de hoogste beveiligingsdrempel, zodat OEM’s van apparaten en voertuigen kunnen waarborgen dat hun gebruikers op veilige wijze in staat zijn toegang te krijgen tot hun voertuigen, digitale sleutels te maken en te verwijderen, een digitale sleutel te delen met anderen, en hun voertuig te starten. Met digitale sleutels moeten fabrikanten ervoor zorgen dat hun implementaties zijn ontworpen om bekende hardware- en softwaregebaseerde aanvallen te voorkomen, zoals manipulatie, inbreuk op de opslag, klonen, relay-aanvallen en ongeautoriseerde toegang.

“We waarderen het hoe het CCC sinds de oprichting de hoogste eisen op het gebied van cyberbeveiliging in zijn standaard heeft opgenomen,” aldus dr. Gerhard Schabhüser van BSI. “Onze missie is om informatiebeveiliging in de digitalisering vorm te geven door middel van preventie, detectie en reactie. Door een ‘security-by-design’-aanpak te implementeren, zoals de CCC Digital Key dat doet, kunnen we dit waarmaken. We zijn dan ook verheugd om hun beschermingsprofiel te verifiëren en de consument verder te beschermen.”

“Beveiliging zonder een compromis te sluiten is een van onze belangrijkste prioriteiten geweest bij het ontwikkelen van de CCC Digital Key-specificatie,” stelde Alysia Johnson, president van het CCC. “Door verificatie te ontvangen voor een belangrijk onderdeel van onze specificatie van zo’n geloofwaardige overheidsinstantie, kunnen fabrikanten van apparaten over de hele wereld die CCC Digital Key-gecertificeerd zijn, aangeven dat hun implementatie veilig en vertrouwd is.”

De BSI-verificatie is van toepassing op de CCC Digital Key Release 3, die de gestandaardiseerde interface tussen het voertuig en het apparaat definieert als een op NFC gebaseerde draadloze interface die is ontworpen voor directe voertuig-naar-apparaat-communicatie en zal worden geïmplementeerd in toekomstige specificatie-updates. Ga voor meer informatie over het CCC en de CCC Digital Key naarcarconnectivity.org.

Over het Car Connectivity Consortium:

Het Car Connectivity Consortium® (CCC) is een sectoroverschrijdende organisatie die technologieën voor smartphone-naar-auto-connectiviteitsoplossingen bevordert. Het CCC vertegenwoordigt een groot deel van de wereldwijde automobiel- en smartphone-industrie met meer dan 200 aangesloten bedrijven. Tot de bedrijven die lid zijn van het CCC behoren smartphone- en voertuigfabrikanten, hoogwaardige leveranciers van auto-onderdelen, leveranciers van silicium/chips, leveranciers van beveiligingsproducten en meer. De Raad van Bestuur bestaat uit personen van de aangesloten charterbedrijven Apple, BMW, CARIAD, DENSO, Ford, General Motors, Google, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, NXP, Panasonic, Samsung, Thales en Xiaomi. Ga voor meer informatie naar www.carconnectivity.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Liz Chavez

INK Communications voor CCC

ccc@ink-co.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr