06:00 uur 10-06-2024

Loomis Sayles Sustainable Euro Credit fonds bereikt driejarige mijlpaal

  • Loomis Sayles kondigt trots de verjaardag aan van de driejarige trackrecord van het Loomis Sayles Sustainable Euro Credit fonds met een AUM van EUR825 miljoen op 31 maart 2024.
  • De Loomis Sayles Euro Credit en Loomis Sayles Euro High Yield fondsen van het team hadden in februari hun driejarige trackrecord al overschreden.
  • Met een totale AUM van EUR2,10 miljad op 31 maart 2024 binnen hun drie strategieën, hanteert het Loomis Sayles Euro Credit-team een actief, conservatief alfa-investeringsproces bedoeld om te kapitaliseren op inefficiënties in de in euro uitgedrukte kredietmarkt.

UTRECHT, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Loomis, Sayles & Company, de internationale investeringenbeheerder met EUR320 miljard aan activa onder beheer op 31 maart 2024, en een Natixis Investment Managers filiaal, maakte vandaag bekend dat haar Loomis Sayles Sustainable Euro Credit fonds op 19 mei 2024 zijn driejarige verjaardag heeft bereikt.

Het fonds, met EUR825 miljoen aan aandelen op 31 maart 2024, wordt door het Loomis Sayles Euro Credit team beheerd onder het leiderschap van Rik den Hartog en Pim van Mourik Broekman, die samen aan het hoofd staan. Gesteund door de sectorleidende data-infrastructuur van Loomis Sayles en haar bedrijfscultuur toegespitst op activabeheer, probeert het Euro Credit team om consistente excess return te genereren versus de benchmark aan de hand van een actief, conservatief alfa-investeringsproces dat beoogt om te kapitaliseren op inefficiënties in de euro kredietmarkt. Naast hun top-down benadering, wil het team alfa genereren door bottom-up fundamentele bedrijfs- en gerelateerde waardeanalyse te bevorderen. Voor hen is ESG een belangrijke factor voor analyse tijdens het beoordelen van de algehele kredietkwaliteit van een bedrijf.

Het Loomis Sayles Sustainable Euro Credit fonds, dat het Franse Label ISR heeft, investeert in hoofdzaak in een gediversifieerde portfolio van in euro uitgedrukte schuldbewijzen van ondernemingen met beleggingskwaliteit aan de hand van een geïntegreerd sector- en emittentenselectieproces gebaseerd op strikte ESG-criteria.

De andere fondsen van het Euro Credit team – Loomis Sayles Euro Credit en Loomis Sayles Euro High Yield – hebben in februari van dit jaar al hun driejarige mijlpalen bereikt. Alle drie fondsen van het team zijn geclassificeerd als SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation) Artikel 8.

“De voorbije jaren kenden we een stijging van kapitaal dat in de euro kredietmarkt wordt geïnvesteerd, maar ook een verschuiving in de vraag van klanten naar duurzame beleggingsstrategieën,” zegt Rik den Hartog, portfoliomanager en medehoofd van het team. “Via de substantiële investering die Loomis Sayles in data en infrastructuur deed, kan ons team ESG-gegevens doeltreffend verwerken en combineren met standaard financiële gegevens om ons te helpen zowel risico’s als kansen te identificeren nu we op zoek zijn naar sterke returns met aangepast risico voor onze klanten.”

“We zijn bijzonder tevreden dat alle drie Loomis Sayles Euro Credit fondsen nu een driejarige trackrecord hebben bereikt, samen met consistent sterke prestaties en een interessante groei van de activa,” aldus Pim van Mourik Broekman, portfoliomanager en medehoofd van het team. “Deze resultaten benadrukken de aantrekkelijkheid van onze gedifferentieerde ‘conservatieve alfa’-benadering voor klanten en beleggingsconsultants in Europa.”

Meer informatie over Loomis Sayles Euro Credit

OVER LOOMIS SAYLES

Sinds 1926 heeft Loomis, Sayles & Company geholpen om te voldoen aan de beleggingsbehoeften van klanten van institutionele en beleggingsfondsen over de hele wereld. De op prestaties gerichte investeerders van het bedrijf integreren diepgaand eigen onderzoek en risicoanalyse om geïnformeerde, oordeelkundige beslissingen te nemen. Teams van portfoliomanagers, strategisten, onderzoeksanalisten en traders werken samen om marktsectoren te beoordelen en beleggingsmogelijkheden te vinden overal waar die zich kunnen voordoen, binnen traditionele activaklassen of een waaier van alternatieve investeringen. Loomis Sayles heeft de middelen, het prognosevermogen en de flexibiliteit om de blik ver en ruim te werpen, op zoek naar waarde in brede en in beperkte markten, in lijn met haar engagement om aantrekkelijke returns met aangepast risico aan klanten aan te bieden. Dankzij deze rijke traditie heeft Loomis Sayles het vertrouwen en respect verworven van klanten over de hele wereld, voor wie het $348,4miljard* aan activa beheert (op 31 maart 2024).

*Omvat de activa van Loomis, Sayles & Co., LP, en Loomis Sayles Trust Company, LLC. ($41,8 miljard voor de Loomis Sayles Trust Company). Loomis Sayles Trust Company is een filiaal dat volledig in handen is van Loomis, Sayles & Company, L.P.

OVER NATIXIS INVESTMENT MANAGERS

De multi-filialen aanpak van Natixis Investment Managers verbindt klanten met de onafhankelijk denkende en gefocuste expertise van meer dan 15 actieve managers. Gerangschikt onder ‘s werelds grootste assetmanagers 1 met meer dan $1,3 biljoen activa onder beheer 2 (€1,2 biljoen), levert Natixis Investment Managers een gediversifieerde waaier oplossingen binnen activaklassen, stijlen en voertuigen, met inbegrip van innovatieve ESG-strategieën (Environmental, Social & Governance) en producten die gewijd zijn aan het bevorderen van duurzaam financieren. Het bedrijf werkt samen met klanten om hun unieke noden te bregrijpen en inzichten en beleggingsoplossingen te verschaffen die op hun doelstellingen op lange termijn zijn afgestemd.

Natixis Investment Managers heeft haar hoofdzetel in Parijs en Boston, en maakt deel uit van de afdeling Global Financial Services van de Groupe BPCE, de tweede grootste bankgroep in Frankrijk via de retailnetwerken van Banque Populaire en Caisse d’Epargne. De geaffilieerde investeringsbeheerbedrijven van Natixis Investment Managers omvatten AEW; DNCA Investments; 3 Dorval Asset Management; Flexstone Partners; Gateway Investment Advisers; Harris Associates; Investors Mutual Limited; Loomis, Sayles & Company; Mirova; MV Credit; Naxicap Partners; Ossiam; Ostrum Asset Management; Seventure Partners; Thematics Asset Management; Vauban Infrastructure Partners; Vaughan Nelson Investment Management en WCM Investment Management. Verder worden er beleggingsoplossingen aangeboden via Natixis Investment Managers Solutions en Natixis Advisors, LLC. Niet alle aanbiedingen zijn in alle rechtsgebieden beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de website van Natixis Investment Managers via im.natixis.com | LinkedIn: linkedin.com/company/natixis-investment-managers.

De distributie- en servicegroepen van Natixis Investment Managers omvatten Natixis Distribution, LLC, een limited purpose broker-dealer en de verdeler van diverse, in de VS geregistreerde investeringsbedrijven voor wie adviesservices worden verstrekt door geaffilieerde bedrijven van Natixis Investment Managers, Natixis Investment Managers S.A. (Luxemburg), Natixis Investment Managers International (Frankrijk) en hun geaffilieerde distributie- en service-entiteiten in Europa en Azië.

1 Cerulli Quantitative Update: Global Markets 2023 rangschikte Natixis Investment Managers als 17 e grootste assetmanager van de wereld op basis van activa onder beheer op 31 december 2022.

2 “AUM” (assets under management = activa onder beheer) van de momenteel geaffilieerde entiteiten, gemeten op 31 maart 2024, bedragen $1.321,9 miljard (€1.224,9 miljard). AUM, zoals gerapporteerd, kunnen notionele activa, gediende activa, bruto activa, activa van geaffilieerde entiteiten in handen van minderheden en andere types niet-gereguleerde AUM omvatten, beheerd of gediend door bedrijven geaffilieerd met Natixis Investment Managers.

3 Een merk van DNCA Finance.

Dit materiaal wordt uitsluitend ter informatie verstrekt voor investeringsserviceproviders of andere professionele klanten, gekwalificeerde of institutionele investeerders en, indien door de plaatselijke regelgeving vereist, alleen op hun schriftelijke verzoek. Dit materiaal mag niet worden gebruikt door Retail Investors. Elke investeringsserviceprovider draagt de verantwoordelijkheid om te verzekeren dat het aanbod of de verkoop van aandelen van fondsen of investeringsservices van derden aan haar klanten aan de relevante wetten van het land voldoet.

Lees het ‘Prospectus & Key Information Document’ zorgvuldig voordat u gaat investeren. Als het fonds in uw rechtsgebied is geregistreerd, dan zijn deze documenten eveneens gratis en in de officiële taal van het land van registratie beschikbaar op de website van Natixis Investment Managers (im.natixis.com/intl/intl-fund-documents).

Om een samenvatting te krijgen van investeerdersrechten in de officiële taal van uw rechtsgebied, raadpleegt u de rubriek met juridische documentatie van de website (im.natixis.com/intl/intl-fund-documents).

In de E.U.: verstrekt door Natixis Investment Managers International of een van haar filiaalkantoren die hierna opgesomd staan. Natixis Investment Managers International is een portfoliobeheerbedrijf vergund door de AMF (Autorité des Marchés Financiers =Franse autoriteit van de financiële markten) onder het nr. GP 90-009 en een naamloze vennootschap (société anonyme) geregistreerd in het Parijse handelsregister onder het nr. 329 450 738, geregistreerde vestiging: 43 avenue Pierre Mendès France, 75013 Parijs. Duitsland: Natixis Investment Managers International, Zweigniederlassung Deutschland (registratienummer: HRB 129507). Geregistreerde vestiging: Senckenberganlage 21, 60325 Frankfurt am Main. Italië: Natixis Investment Managers International Succursale Italiana (registratienummer: MI-2637562). Geregistreerde vestiging: Via San Clemente 1, 20122 Milaan, Italië. Nederland: Natixis Investment Managers International, Nederlandse afdeling (registratienummer: 000050438298), geregistreerde vestiging: Stadsplateau 7, 3521AZ Utrecht, Nederland. Spanje: Natixis Investment Managers International S.A., Sucursal en España (registratienummer: NIF W0232616C), geregistreerde vestiging: Serrano n°90, 6th Floor, 28006 Madrid, Spanje. Luxemburg: Natixis Investment Managers International, Luxemburgse afdeling (registratienummer: B283713), geregistreerde vestiging: 2, rue Jean Monnet, L-2180 Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg. België: Natixis Investment Managers International, Belgische afdeling (registratienummer: 1006.931.462), Gare Maritime, Rue Picard 7, Bte 100, 1000 Brussel, België.

In Zwitserland: enkel ter informatie verstrekt door Natixis Investment Managers, Switzerland Sàrl (registratienummer: CHE-114.271.882), Rue du Vieux Collège 10, 1204 Genève, Zwitserland of haar vertegenwoordigingskantoor in Zürich, Schweizergasse 6, 8001 Zürich.

Op de Britse eilanden: verstrekt door Natixis Investment Managers UK Limited, dat vergund is en gereguleerd door de UK Financial Conduct Authority (FCA bedrijfdsreferentie nr. 190258) – geregistreerde vestiging: Natixis Investment Managers UK Limited, Level 4, Cannon Bridge House, 25 Dowgate Hill, Londen, EC4R 2YA. Wanneer toegestaan, is de verdeling van dit materiaal bedoeld voor mensen zoals hierna wordt beschreven: in het Verenigd Koninkrijk: dit materiaal is bedoeld om enkel meegedeeld te worden aan en/of gericht tot beleggingsprofessionals en professionele investeerders; in Ierland: dit materiaal is bedoeld om enkel meegedeeld te worden aan en/of gericht tot professionele investeerders; in Guernsey: dit materiaal is bedoeld om enkel meegedeeld te worden aan en/of gericht tot providers van financiële services die houder zijn van een licentie verstrekt door de Guernsey Financial Services Commission; in Jersey: dit materiaal is bedoeld om enkel meegedeeld te worden aan en/of gericht tot professionele investeerders; op het eiland Man: dit materiaal is bedoeld om enkel meegedeeld te worden aan en/of gericht tot providers van financiële services die houder zijn van een licentie verstrekt door de Autoriteit voor financiële services van het eiland Man of verzekeraars vergund onder sectie 8 van de Insurance Act 2008.

In de DIFC: verstrekt in en van het DIFC financiële district door Natixis Investment Managers Middle East (DIFC-afdeling) die gereguleerd is door de DFSA. Gerelateerde financiële producten of services zijn alleen beschikbaar voor mensen met voldoende financiële ervaring en begrip om deel te nemen aan financiële markten in de DIFC, en gekwalificeerd zijn als professionele klanten of tegenpartijen van de markt zoals gedefinieerd door de DFSA. Niemand anders mag handelen op basis van dit materiaal. Geregistreerde vestiging: Unit L10-02, Level 10 ,ICD Brookfield Place, DIFC, PO Box 506752, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

In Taiwan: verstrekt door Natixis Investment Managers Securities Investment Consulting (Taipei) Co., Ltd., een Securities Investment Consulting Enterprise gereguleerd door de Financiële toezichtscommissie van de R.O.C. Geregistreerd adres: 34F., No. 68, Sec. 5, Zhongxiao East Road, Xinyi Dist., Taipei City 11065, Taiwan (R.O.C.), licentienummer 2020 FSC SICE-nr. 025, Tel. +886 2 8789 2788.

In Singapore: verstrekt door Natixis Investment Managers Singapore Limited (NIM Singapore) met vestiging in 5 Shenton Way, #22-05/06, UIC Building, Singapore 068808 (bedrijfsregistratienr. 199801044D) aan verdelers en gekwalificeerde investeerders, enkel ter informatie. NIM Singapore is gereguleerd door de Monetary Authority of Singapore onder een Kapitaalmarktenservices-licentie om fondsbeheeractiviteiten te voeren en is een vrijgestelde financiële adviseur. Mirova Division (bedrijfsnaamregistratienr.: 53431077W) en Ostrum Division (bedrijfsnaamregistratienr.: 53463468X) maken deel uit van NIM Singapore en zijn geen aparte juridische entiteiten. Deze reclame of publicatie werd niet door de Monetary Authority of Singapore gereviseerd.

In Hongkong: verstrekt door Natixis Investment Managers Hong Kong Limited aan professionele investeerders, enkel ter informatie.

In Australië: verstrekt door Natixis Investment Managers Australia Pty Limited (ABN 60 088 786 289) (AFSL-nr. 246830) en is enkel bedoeld ter algemene informatie van financial adviseurs en groothandelklanten.

SAIF-fbeyzjs0

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Loomis Sayles
Kate Sheehan

+1 617 960-4447

ksheehan@loomissayles.com

Bellier Communication
Jakob Geerts

+31 6 8342 9715

jakob.geerts@bellierfinancial.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr