09:00 uur 21-06-2024

Er zijn innovatieve technologieën nodig om het stroomnet uit te breiden zodat Europa’s decarbonisatiedoelstellingen binnen bereik komen, aldus een nieuwe report van de sector

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– CurrENT Europe, de sectorvereniging voor Europese bedrijven actief op gebied van innovatieve stroomnettechnologie, en het economische consultancybedrijf Compass Lexecon geven een nieuwe report over innovatieve stroomnettechnologieën uit.

Stroomnetten worden steeds meer een knelpunt. Tot nu toe werd de aandacht voor de overgang gericht op het productieaspect om schone energie op te wekken, maar we botsen nu op de limieten van ons stroomnet. De energieovergang heeft dringend nood aan meer stroomnetcapaciteit. De lengte van netwerken voor overdracht en distributie van elektriciteit moet in heel Europa respectievelijk met 50% en 60% toenemen als we tegen 2040 een volledig koolstofvrij stroomvoorzieningssysteem willen hebben.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

UK:

Laura Moross – laura@lsmpr.co.uk
+44(0)7969673895

EU:

emir.corhodzic@gmail.com
+4917677669490

Check out our twitter: @NewsNovumpr