12:00 uur 26-06-2024

Wisk Aero neemt het toonaangevende softwarebedrijf Verocel over

De unieke expertise van Verocel op gebied van de certificatie van software met hoogwaardige integriteit bevordert de autonome certificatie-inspanning van Wisk

MOUNTAIN VIEW, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Wisk Aero, een toonaangevend AAM-bedrijf (Advanced Air Mobility), maakte vandaag bekend dat het Verocel Inc. heeft overgenomen, een software V&V-bedrijf (software verification & validation). De unieke expertise van Verocel op gebied van het ondersteunen van de certificatie van luchtvaartsoftware van hoogwaardige integriteit en de kwalificatie van V&V-tools zullen een belangrijke rol spelen in de niet-aflatende inspanning die Wisk doet om haar Generation 6 autonome, elektrische luchttaxi te certificeren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240625046206/nl/

Wisk Aero Acquires Verocel (Graphic: Business Wire)

Wisk Aero Acquires Verocel (Graphic: Business Wire)

De voorbije 25 jaar heeft het Verocel-team de V&V van softwareproducten van hoogwaardige integriteit binnen de luchtvaartsector aangevoerd. Het team kan prat gaan op een grondige expertise in DO-178C en zij zijn lid van sectorcomités voor het bepalen van standaarden voor software van hoogwaardige integriteit, onder andere van het RTCA/Special Committee, EUROCAE Working Group en de FAA’s Overarching Properties Working Group. Verder biedt de gekwalificeerde Verocel toolset – VeroTrace – een grondslag voor de definitie van de vereisten voor softwarecertificatie, tracking en indieningen bij de FAA. Deze gespecialiseerde expertise creëert bij Wisk een blijvende bekwaamheid die zowel de certificatie van de Generation 6-vliegtuigen als de toekomstige softwareontwikkelingen van de Boeing Company ondersteunt.

“De ontwikkeling van software van hoogwaardige integriteit is van doorslaggevend belang voor onze missie om een autonoom, elektrisch vliegtuig te certificeren, waarbij V&V een belangrijk deel uitmaakt van de algehele inspanningen op het vlak van softwarecertificatie,” aldus Brian Yutko, CEO van Wisk. “Het gespecialiseerde, talentvolle team van Verocel zal instaan voor grondige ervaring en nauwgezetheid, wat ons autonome certificatieproject, dat al goed op dreef is, verder zal bevorderen. We zijn dan ook bijzonder opgetogen dat dit talentvolle team zich bij Wisk vervoegt!”

Verocel werd in 1999 opgericht en heeft een bewezen achtergrond met meer dan 160 projecten voor meer dan 25 klanten, waaronder vroegere activiteiten samen met The Boeing Company. Naast softwareontwikkeling en V&V-services, ontwikkelt en produceert Verocel ook de veiligheidscomputers voor de WAAS (Wide Area Augmentation System), een luchtvaartsysteem dat de nauwkeurigheid en integriteit van GPS verbetert, zodat vliegtuigen vandaag over de hele wereld veilig kunnen vliegen. Meer dan 50 sterk gespecialiseerde software-ingenieurs, actief vanuit Westford Massachusetts en Poznan, in Polen, voegen zich via deze overname nu bij Wisk.

“Wisk is een perfecte uitlijning voor Verocel, zowel op lange als op korte termijn,” verklaart Jim Chelini, voorzitter van Verocel. “Dit is niet alleen een kans om onze expertise rechtstreeks toe te passen op de certificatie van een baanbrekende technologie, het is ook een ongelooflijke kans voor talent van Verocel om zich binnen Wisk en het ruimere Boeing-ecosysteem op lange termijn volledig te ontplooien.”

Verocel zal verder presteren volgens haar verbintenissen met klanten en bovendien bijspringen voor het Generation 6-certificatieprogramma van Wisk.

Over Wisk

Wisk is een AAM-bedrijf (Advanced Air Mobility) dat zich toelegt op het leveren van veilige, dagelijkse vluchten voor iedereen. De zelf vliegende eVTOL (electric vertical takeoff & landing) luchttaxi van Wisk zal passagiers in staat stellen om het verkeer te omzeilen en sneller ter bestemming te raken. Wisk is een filiaal dat volledig in handen is van Boeing en heeft haar hoofdzetel in de regio van de San Francisco Bay, met locaties verspreid over de hele wereld. Met meer dan een decennium ervaring en meer dan 1700 testvluchten, timmert Wisk aan de toekomst van veilig en duurzaam dagelijks pendelen en stadverkeer. Meer informatie over Wisk vindt u hier.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Madeleine Finnegan

Media@wisk.aero
wisk.aero/media

Check out our twitter: @NewsNovumpr