19:55 uur 27-06-2024

Medisca opent nieuwe farmaceutische herverpakkingsfaciliteit om te voldoen aan wereldwijde vraag naar gepersonaliseerde geneeskunde

PLATTSBURGH, N.Y.–(BUSINESS WIRE)– Medisca, een wereldleider op het gebied van gepersonaliseerde farmaceutische oplossingen, hield op 20 juni 2024 een groots openingsevenement voor zijn nieuwe herverpakkings- en distributiefaciliteit in Plattsburgh, New York. Het evenement werd gevierd in het gezelschap van Medisca’s gewaardeerde Plattsburgh-team, zakenpartners en staats- en federale functionarissen, waaronder congreslid Elise Stefanik, senator Dan Stec en afgevaardigde Billy Jones.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240627651128/nl/

Left to right: Mitchell Rubin, Medisca CFO | Assemblyman Billy Jones | Stephane Nizri, Medisca Head of Engineering | Sanjay Goorachurn, Medisca CEO | Tony Dos Santos, Medisca Founder and Chairman | Maria Zaccardo, Medisca Co-Founder and Vice-Chair | Congresswoman Elise Stefanik | Panagiota Danopoulos, SVP of Global Strategy and Innovation | Senator Dan Stec | Larry Harney, Medisca Operations Manager (Photo: Business Wire)

Left to right: Mitchell Rubin, Medisca CFO | Assemblyman Billy Jones | Stephane Nizri, Medisca Head of Engineering | Sanjay Goorachurn, Medisca CEO | Tony Dos Santos, Medisca Founder and Chairman | Maria Zaccardo, Medisca Co-Founder and Vice-Chair | Congresswoman Elise Stefanik | Panagiota Danopoulos, SVP of Global Strategy and Innovation | Senator Dan Stec | Larry Harney, Medisca Operations Manager (Photo: Business Wire)

“Dit evenement markeert de voltooiing van het grootste project dat Medisca ooit heeft ondernomen in onze 35-jarige geschiedenis,” aldus Antonio Dos Santos, oprichter en voorzitter van Medisca. “Deze nieuwe faciliteit toont de ijverige inspanningen en toewijding van de mensen van Medisca en laat onze toewijding zien aan het ondersteunen van de groeiende vraag naar gepersonaliseerde geneeskunde.”

Voortdurende investeringen in North Country

Na 32 jaar gevestigde reputatie en investeringen in North Country, is de opening van de nieuwe Medisca-faciliteit in Plattsburgh een voorbeeld van de waarde van de arbeidskrachten in deze regio.

“De nieuwe faciliteit van Medisca is een bewijs van onze lokale werktalentenpool die al 65 goedbetaalde lokale banen heeft opgeleverd met plannen voor verdere uitbreiding,” stelde congreslid Elise Stefanik. “Deze aanzienlijke investering in Plattsburgh onderstreept de kracht van onze regio. Ik ben er trots op dat ik ondersteuning kan bieden aan Medisca en de vele industrieën die in onze gemeenschap investeren en die voor economische welvaart zorgen voor hardwerkende gezinnen in Upstate en North Country.”

Verdubbeling van de capaciteit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar gepersonaliseerde geneeskunde

Door de bestaande activiteiten te consolideren in één locatie die is uitgerust met innovatieve machines en geautomatiseerde workflows, zal de nieuwe faciliteit de capaciteit van het bedrijf aanzienlijk vergroten om de diverse gezondheidszorggroepen die het bedient te ondersteunen.

“Dankzij de nieuwe faciliteit kan Medisca in het bijzonder zijn capaciteit uitbreiden om kwaliteitsproducten te leveren aan apothekers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, zodat zij gepersonaliseerde en essentiële medicijnen kunnen bereiden voor patiënten zoals u en ik – niet alleen hier in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld,” verklaarde Sanjay Goorachurn, CEO van Medisca.

Het benutten van schaalbare innovatie, het versterken van gevestigde kwaliteitssystemen en het prioriteren van de gezondheid, veiligheid en welzijn van het Medisca-personeel stonden voorop bij elke beslissing die werd genomen tijdens het ontwerp en de bouw van de nieuwe faciliteit. Belangrijke overwegingen waren onder meer de introductie van op maat gemaakte ISO-gecertificeerde productieruimten en het gebruik van aangepaste magazijnbeheersystemen voor end-to-end traceerbaarheid.

“Alles bij elkaar genomen is de nieuwe faciliteit een state-of-the-art voorbeeld dat optimaal gebruik maakt van innovatie en strenge kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen om ons product, personeel en milieu te beschermen,” merkte Dos Santos op.

De nieuwe Plattsburgh-faciliteit van Medisca heeft een succesvolle inspectie van de staat New York en een documentatie- en systeemaudit door derden ondergaan. Daarnaast zijn er actief aanvullende licentieverleningen en inspecties door agentschappen in uitvoering om te voldoen aan de eisen van de Amerikaanse en mondiale markten. Klik hier voor een kijkje in de nieuwe vestiging.

Over Medisca

Medisca, opgericht in 1989, is een wereldleider op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde en farmaceutische supply chain-oplossingen. Het uitgebreide portfolio van meer dan 2.000 producten wordt aangevuld met een bibliotheek van meer dan 10.000 gepatenteerde en op maat gemaakte medicatieformules, expertise en diensten op het gebied van magistrale bereidingen, permanente gezondheidszorgeducatie, analytische tests en meer. Door te voorzien in nauwkeurig afgestemde oplossingen voor diverse welzijnssectoren over de hele wereld, overbrugt Medisca de hiaten in de gezondheidszorg en maakt het bedrijf gepersonaliseerd welzijn voor iedereen mogelijk. Ga voor meer informatie naar www.medisca.com en volg ons op LinkedIn, Facebook en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medisca Communications

communications@medisca.com
1-800-665-6334

Check out our twitter: @NewsNovumpr