18:27 uur 02-07-2024

EIG’s Pearl Pipelines voltooit een herfinancieringsprogramma voor niet-achtergestelde schulden van ~$11 miljard

Hiermee komt het totaal geïnvesteerde kapitaal voor haar belang van 49% in Aramco Oil Pipelines op ~$13 miljard en wordt de directe buitenlandse investering voor het Koninkrijk Saoedi-Arabië met ~65% geïnvesteerd kapitaal van buiten het Koninkrijk gesteund

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– EIG Pearl Holdings S.à r.l., een holdingbedrijf opgericht en beheerd door EIG, een vooraanstaande institutionele investeerder in de internationale energie- en infrastructuursectoren, maakte vandaag de afronding bekend van een herfinancieringsprogramma voor niet-achtergestelde schulden van ~$11,2 miljard met opbrengsten gebruikt om bedragen terug te betalen die werden getrokken onder een overnameschuldfaciliteit die in juni 2021 was gebruikt om de verwerving van een belang van 49% in Aramco Oil Pipelines Company (“AOPC”) te financieren.

De proforma kapitaalstructuur van EIG Pearl Holdings S.à r.l. omvat ~$11,2 miljard niet-achtergestelde gedekte overheidsobligaties en particuliere schuldfaciliteiten met een resterende gewogen gemiddelde duur van ~16 jaar en ~$1,9 miljard aan gewone aandelen geïnvesteerd in juni 2021 om de initiële overname gedeeltelijk te financieren.

De voltooiing van dit herfinancieringsprogramma voor niet-achtergestelde schulden breidt de deelname uit van internationale geldschieters in deze transactie en de onderliggende activa in het Koninkrijk Saoedi-Arabië – ~$8,5 miljard of ~65% van het totaal geïnvesteerde kapitaal kwam van een internationale groep bekende institutionele investeerders en kredietverstrekkers uit de Verenigde Staten, China, Japan, Korea, de Verenigde Arabische Emiraten en andere internationale instellingen.

Over EIG Pearl Holdings S.à r.l.

EIG Pearl Holdings S.à r.l. heeft 49% van de aandelen in handen in AOPC, een naamloze vennootschap opgericht in het Koninkrijk Saoedi-Arabië met rechten op 25 jaar tariff payments voor olie getransporteerd via het pijpleidingennetwerk voor gestabiliseerde ruwe olie van Aramco, dat alle huidige en toekomstige pijpleidingen in het Koninkrijk bevat. EIG Pearl Holdings S.à r.l. is voor 89,45% onrechtstreeks in handen van een aggregator vehicle beheerd en bestuurd door EIG Management Company, LLC en haar dochterondernemingen.

Voor meer informatie gaat u naar de website van EIG Pearl Holdings S.à r.l. via www.pearlpipelines.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr