19:09 uur 02-07-2024

Monument Re rondt overname van portefeuille van Contassur – Contibel Assurances Vie – Contibel Levensverzekeringen SA/NV af

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re Limited kondigde vandaag aan dat haar Belgische dochteronderneming Monument Assurance Belgium N.V. de overname van de portefeuille met gesloten boeken van de klassieke groepslevensverzekeringen van Contassur – Contibel Assurances Vie – Contibel Levensverzekeringen SA/NV (“Contassur”) van tak 21 heeft afgerond, na ontvangst van de reglementaire goedkeuring van de Nationale Bank van België.

Koen Depaemelaere, CEO van Monument Assurance Belgium en Carlo Elsinghorst, Group CEO van Monument Re Limited: “We zijn blij te kunnen mededelen dat we de overname van deze portefeuille van Contassur hebben afgerond, wat een nieuwe positieve stap is in onze consolidatiestrategie voor België.

Monument Assurance Belgium is een Belgische levensverzekeringsmaatschappij die onder toezicht staat van de Nationale Bank van België. Monument Assurance Belgium maakt deel uit van de Monument Re Group en heeft zich gevestigd als de belangrijkste consolidator van pensioen- en levensverzekeringsportefeuilles in België.

Monument Re Limited is een levensherverzekeraar en verzekeringsholding met een bewezen staat van dienst in het verwerven van kapitaalintensieve Europese portefeuilles. Monument Re is aanwezig op Bermuda, dat net als Zwitserland onderworpen is aan vereisten die vergelijkbaar zijn met Solvency II in Europa. De Monument Re Group is actief via dochterondernemingen in België, Ierland, het eiland Man en Luxemburg, met filialen in Spanje, Italië en Duitsland.

Monument Insurance Group Limited is de moedermaatschappij van de Monument Group (de “Group” of “Monument”). Elke entiteit is onderworpen aan lokale regelgeving en Monument staat onder toezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Voor meer informatie:

Bezoek voor meer informatie onze website op www.monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies of Olivia Bonner

communications@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr