11:49 uur 10-07-2024

De industrie van geestrijke dranken stimuleert de wereldeconomie met een bijdrage van US$730 miljard bbp

GENEVE–(BUSINESS WIRE)– De World Spirits Alliance (WSA) heeft vandaag een baanbrekende studie gelanceerd die de enorme economische impact van de wereldwijde industrie van geestrijke dranken aan het licht brengt.

De WSA Global Economic Impact Study, die wordt gevoerd door Oxford Economics en de IWSR, onthult voor de eerste keer de cruciale rol die deze sector speelt in het stimuleren van de economische groei, die over de hele wereld aanzienlijke belastinginkomsten genereert en voor miljoenen jobs zorgt.

In 2022 alleen al injecteerde de sector van geestrijke dranken een verbijsterend bedrag van US$730 miljard in het wereldwijde bbp, terwijl het 36 miljoen jobs ondersteunt, wat evenredig is met de totale tewerkstelling in het Verenigd Koninkrijk.

Geestrijke dranken genereerden US$390 miljard aan belastinginkomsten, vergelijkbaar met de belastingontvangsten van een top 20 wereldeconomie, terwijl fabrikanten US$120 miljard bij hun leveranciers hebben uitgegeven, waarvan meer dan de helft rechtstreeks naar het ondersteunen van de landbouw ging.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie neemt u contact op via sonia.staicu@redflag.global

Check out our twitter: @NewsNovumpr