08:00 uur 16-07-2024

 eLstar Dynamics maakt bekend twee miljoen euro te hebben binnengehaald in serie A-financieringsronde

 Deze nieuwste financieringsronde van eLstar zal de commercialisering van duurzaam en betaalbaar dynamisch glas versnellen en de inzet van het bedrijf tot het verlagen van het energieverbruik en van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd versterken.

EINDHOVEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– eLstar Dynamics, een toonaangevende ontwikkelaar van dynamisch glas, heeft een investering van twee miljoen euro ontvangen van het Nederlandse particuliere beleggingsbedrijf Panthea. De investering zal helpen de ontwikkeling van het dynamische glasproduct van eLstar, ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame en energie-efficiënte oplossingen voor gebouwen en voertuigen, te voltooien.

“We hebben eLstar de afgelopen jaren snel zien groeien. Het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht binnen de adaptieve glasindustrie met haar sterke toewijding aan duurzame oplossingen voor verschillende sectoren,” aldus een woordvoerder van Panthea. “Het verheugt ons om eLstar te ondersteunen bij het bereiken van de commercialiseringsmijlpalen en we kijken uit naar het commerciële succes van het bedrijf en de impact die de producten zullen hebben op het milieu.”

“We zijn dankbaar voor de steun van onze nieuwste investeerder,” aldus Anthony Slack, CEO van eLstar Dynamics. “Met onze toewijding aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de bouw- en automobielsector bevinden we ons in een uitstekende positie om verder te groeien en de meest duurzame adaptieve glasoplossingen te bieden, geoptimaliseerd voor aanpassing aan en beperking van de klimaatverandering.”

eLstar heeft tot nog toe in totaal 13 miljoen euro opgehaald bij Wafloma en Panthea BV, twee Nederlandse particuliere beleggingsbedrijven met strategische belangen in de op duurzaamheid gerichte technologie van eLstar.

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 39% van de wereldwijde energiegerelateerde CO2-uitstoot (World Green Council). eLstar zet zich volledig in voor de ontwikkeling van slimme glasoplossingen voor de bouw- en automobielsector die de verspilling verminderen en helpen in de toekomst klimaatneutraliteit te bereiken.

Meer informatie: www.elstar-dynamics.com.

eLstar Dynamics is een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van dynamisch glas voor een breed scala aan toepassingen, zoals de architectuur-, automobiel- en andere gespecialiseerde markten. eLstar beantwoordt aan de behoefte aan haalbare oplossingen door duurzaam en betaalbaar dynamisch glas aan te bieden. Door gebruik te maken van bestaande productiefaciliteiten kan eLstar dynamisch glas produceren met een veel lager energieverbruik en een lagere impact op het milieu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

eLstar Dynamics

Anthony Slack, CEO

anthony.slack@elstar-dynamics.com
+31 40 7470123

Check out our twitter: @NewsNovumpr