17:58 uur 19-07-2024

GE Aerospace investeert $1 miljard om MRO-faciliteiten over de hele wereld uit te breiden en te upgraden

Deze investering zal de vloten van klanten ondersteunen door de capaciteit te vergroten en de doorlooptijden te verbeteren

EVENDALE, Ohio–(BUSINESS WIRE)– GE Aerospace (NYSE:GE) kondigt plannen aan om gespreid over vijf jaar meer dan $1 miljard te inversteren in haar MRO- (Maintenance, Repair & Overhaul) en onderdelenreparatiefaciliteiten over de hele wereld.

Deze investeringen zullen GE Aerospace helpen om capaciteit te creëren om te voldoen aan de groei in zowel de bestaande widebody- als narrowbody-vloot door extra motortestcellen en apparatuur toe te voegen. De financiering zal ook baanbrekende technologie toevoegen, waaronder verbeterde inspectietechnieken, om doorlooptijden voor klanten te verminderen en de onderdelenreparatiecapaciteit in haar revisiewerkplaatsen uit te breiden.

Russell Stokes, voorzitter en CEO commerciële motoren en Services van GE Aerospace, gaf volgend commentaar: “Onze klanten beleven een sterke vraag naar luchtvaartverkeer. We investeren dan ook om onze capaciteit en efficiëntie op te drijven zodat we aan hun groeiende behoeften kunnen voldoen en hun vliegtuigen veilig en betrouwbaar kunnen blijven vliegen. Met deze belangrijke investering versterken we onze aandacht sinds jaar en dag voor veiligheid, kwaliteit en dienstbaarheid voor onze klanten en het publiek dat het vliegtuig neemt.”

Het grootste deel van de investering zal de stijgende vraag naar CFM LEAP*-motoren ondersteunen, nu de vloot verder veroudert, en we breiden uit naar meer dan 3.300 via LEAP aangedreven vliegtuigen in bedrijf en meer dan 10.000 extra motoren momenteel in backlog, om de wereldwijde commerciële luchtvaartvloot de komende jaren met duizenden vliegtuigen uit te breiden.

Heel wat van deze investeringen vinden plaats als resultaat van werknemers die zich inzetten om de veiligheid, kwaliteit, dienstbaarheid en kosten te verbeteren via FLIGHT DECK, het eigen lean-werkingsmodel van GE Aerospace – een systematische aanpak om de bedrijfsactiviteiten uit te voeren om uitzonderlijke waarde te leveren, zoals gemeten door de ogen van klanten.

Mondiale MRO-investeringen om klanten in de motorenportfolio te steunen

Een belangrijk deel van de MRO-financiering dit jaar dient voor de bouw van een nieuw STAC (Services Technology Acceleration Center) in de buurt van Cincinnati, Ohio. De STAC gaat open in september 2024 en zal helpen om de ontplooiing van innovatieve services te bevorderen, zoals inspectietechnologieën die opduikende problemen vroeger opsporen en voor klanten de stilstandtijd van vliegtuigen verminderen.

In totaol zullen de regionale reparatie- en revisiefaciliteiten van GE Aerospace over de hele wereld in 2024 een aandeel van $250 miljoen krijgen van de geplande investering van $1 miljard gespreid over vijf jaar, om de uitbreiding van de faciliteiten, nieuwe machines, gereedschappen en veiligheidsverbeteringen te helpen financieren, waaronder:

  • Verenigde Staten: ~$65M

    • Cincinnati, Ohio; McAllen, Texas; Lafayette, Indiana; Dallas, Texas; Winfield, Kansas
  • Zuid-Amerika: ~$55M

    • Petropolis, Brazilië
  • Europa en het Midden-Oosten: ~$60M

    • Budapest, Hongarije; Prestwick, Scotland; Londen, Engeland; Cardiff, Wales; Wroclaw, Polen; Doha, Qatar; Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  • Azië-Stille Oceaan: ~$45M

    • Singapore; Taipei, Taiwan; Kuala Lumpur, Maleisië; Seoel, Zuid-Korea

De MRO-faciliteiten van GE Aerospace houden meer dan 40.000 commerciële vliegtuigmotoren in de lucht. Voorbeelden van klantendiensten zijn het demonteren en opnieuw assembleren, onderhoud, reparatie en inspectie van motoren, maar ook het testen van motoren.

*CFM International is een 50/50 joint venture tussen GE Aerospace en Safran Aircraft Engines. LEAP is een geregistreerd handelsmerk van CFM.

Over GE Aerospace

GE Aerospace (NYSE:GE) is een internationale leider op gebied van aandrijving, services en systemen voor de luchtvaart, met een bestaande basis van om en bij 44.000 commerciële en 26.000 militaire vliegtuigmotoren. Met een wereldwijd team van 52.000 werknemers die bouwen aan meer dan een eeuw innovatie en leren, verbindt GE Aerospace zich ertoe om de toekomst van de luchtvaart uit te vinden, door mensen in de lucht te laten opstijgen en ze veilig terug thuis te brengen. Ontdek meer over hoe GE Aerospace en haar partners het vliegen definiëren voor vandaag, morgen en de toekomst op www.geaerospace.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
GE Aerospace

Paul Bergman

paul.bergman@ge.com
513.656.8280

Check out our twitter: @NewsNovumpr