09:25 uur 19-07-2024

Lattice breidt kleine FPGA-portfolio uit met nieuwe logica-geoptimaliseerde universele FPGA’s

Vergroot leiderschap in kleine FPGA’s met laag stroomverbruik uit met nieuwe Certus-NX FPGA-apparaten —

HILLSBORO, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC), leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen, kondigde vandaag aan dat het nieuwe, logisch geoptimaliseerde Lattice Certus™-NX FPGA-apparaten aan zijn toonaangevende kleine FPGA-portfolio toevoegt. Het nieuwe aanbod omvat twee nieuwe vermogenspunten, de Certus™-NX-28 en Certus™-NX-09, en meerdere pakketopties voor toonaangevende energie-efficiëntie, kleine afmetingen en betrouwbaarheid. Met flexibele migratieopties zijn deze apparaten ontworpen om een breed scala aan communicatie-, computer-, industriële en automobieltoepassingen te versnellen.

“Lattice is toegewijd aan het leveren van voortdurende innovatie in kleine, laag vermogen FPGA’s om onze klanten geoptimaliseerde oplossingen te leveren voor toepassingen met beperkte ruimte. Deze variëren van sensor-interfacing tot co-processing tot laag vermogen AI,” aldus Dan Mansur, Corporate Vice President, Product Marketing, Lattice Semiconductor. “We zijn heel enthousiast met deze uitbreiding van ons Nexus-gebaseerde kleine FPGA-aanbod, met meer migreerbare logica en verpakkingsopties, inclusief een pitch van 0,8 mm, die ideaal is voor industriële toepassingen.”

“We zijn blij te zien dat Lattice nieuwe Certus-NX apparaten introduceert met meer laag vermogen, een kleine voetafdruk en migratieopties voor industriële toepassingen die een hoge betrouwbaarheid vereisen,” zegt Alberto Martin-Consuegra, VP Operations & Quality, ABB Process Automation.

De nieuwe Lattice Certus-NX FPGA’s zijn gebouwd op het bekroonde Lattice Nexus™ FPGA-platform. In vergelijking met concurrerende FPGA’s van een vergelijkbare marktklasse bieden ze de volgende functies:

  • Leidende energie-efficiëntie met PCIe® Gen 2

    • Tot 4x lager vermogen voor een langere levensduur bij accu-aangedreven toepassingen en vereenvoudigd thermisch beheer
    • Toonaangevend vermogen/prestaties dankzij FD-SOI-procestechnologie
  • Toonaangevende I/O-optimalisatie in de kleinste vormfactor

    • Tot 3X kleinere vormfactor
    • Hoogste aantal I/O’s per pakket met tot 2x meer I/O’s per mm 2
    • Totaal kosteneigendom-voordeel door laag stroomverbruik en geen stroomsequentie-vereisten
    • Kleinste PCIe® en Gigabit Ethernet-uitvoering in pakketten van slechts 36 mm2
  • Hoogste betrouwbaarheid en apparaatbeveiliging

    • Tot 100X lagere softfoutmarge, waardoor de systeembetrouwbaarheid voor veiligheidskritische toepassingen verbetert
    • Ingebouwd SEC en geheugenblok ECC voor SEU-bescherming
    • Tot 12X snellere instant-on configuratieprestaties

Reinhard Heizmann, hoofd O&O afstandssensoren, Sensing Efficiency bij SICK AG, zegt: “Met de nieuwe Lattice Certus-NX apparaten zijn we in staat om de juiste geheugencapaciteit/LUT footprint, lage vermogensdichtheid, kleine pakketten en migratieopties te optimaliseren die nodig zijn voor onze sensoren.”

De nieuwe Certus-NX FPGA-apparaten worden vandaag geleverd, en zijn compatibel met de nieuwste versie van de Lattice Radiant®-ontwerpsoftware.

Ga voor meer informatie over de hierboven genoemde technologieën naar:

Over Lattice Semiconductor

Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC) is de leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen. Wij lossen netwerkproblemen van klanten op, van de Edge tot de Cloud, in de groeiende communicatie-, computer-, industriële, auto- en consumentenmarkten. Dankzij onze technologie, langdurige relaties en inzet voor ondersteuning van wereldklasse kunnen onze klanten snel en gemakkelijk innovatie invoeren om een slimme, veilige en verbonden wereld te creëren.

Ga voor meer informatie over Lattice naar www.latticesemi.com. Volg ons ook via LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, WeChat of Weibo.

Lattice Semiconductor Corporation, Lattice Semiconductor (& design) en specifieke productaanduidingen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Lattice Semiconductor Corporation of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Het gebruik van het woord “partner” impliceert geen wettelijk partnerschap tussen Lattice en enige andere entiteit.

ALGEMENE KENNISGEVING: Andere in dit bericht gebruikte productnamen dienen uitsluitend ter identificatie en kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve houders.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIACONTACT:
Sophia Hong

Lattice Semiconductor

503-268-8786

Sophia.Hong@latticesemi.com

INVESTEERDERSCONTACT:
Rick Muscha

Lattice Semiconductor

408-826-6000

Rick.Muscha@latticesemi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr