17:58 uur 30-07-2024

Arcesium breidt haar Europese aanwezigheid strategisch uit met de opening van een kantoor in Lissabon

De activiteit in Lissabon benadrukt het streven van Arcesium om het beste technologische talent in de investeringensector aan te trekken en een groeiend netwerk van klanten op Europees grondgebied te dienen

LISSABON, Portugal–(BUSINESS WIRE)– Arcesium, een vooraanstaande leverancier van technologie voor het beheer van de looptijd en gegevens van investeringen voor de mondiale investeringensector, maakte vandaag de uitbreiding van haar activiteiten in Europa bekend met de opening van een nieuw kantoor in Lissabon, in Portugal. Deze strategische zet illustreert de jarenlange inzet van Arcesium om de mondiale investeringensector te helpen technologie aan te wenden om te gedijen binnen de complexiteit en het concurrentievermogen te bevorderen binnen elke activaklasse of investeringsstrategie.

“Onze klanten beheren gezamenlijk meer dan $4,3 biljoen activa via het Arcesium Platform, terwijl ons team voor beheerde Financial Operations-services hun workflows verbetert en stroomlijnt gedurende de volledige looptijd van de investeringen. Onze strategische zet om een aanwezigheid in Lissabon tot stand te brengen versterkt niet alleen onze gedrevenheid om onze klanten in Europa te dienen, maar het positioneert ons ook om de beste mensen uit de groeiende pool technologisch talent in de regio aan te trekken,” verklaart Gaurav Suri, CEO van Arcesium.

In 2015 ging Arcesium van start vanuit haar hoofdkantoor in New York en de technologie- en activiteitenhub in Hyderabad, India. In 2020 breidde het naar Londen uit om te voldoen aan de behoeften van internationale klanten, als respons op een grote vraag op de Europese markt. Het nieuwe kantoor in Lissabon, uitgerust met een team van experts gespecialiseerd in technologie ten behoeve van financiële services, zal een cruciale rol spelen om verdere groei in de regio te bevorderen onder het klantenbestand van Arcesium, dat bestaat uit institutionele assetmanagers, hedgefondsen, banken en fondsen van privémarkten.

“De laatste jaren kende Arcesium een opmerkelijke wereldwijde groei, met een belangrijke toename van klanten in Europa, ondersteund door ons mondiale personeelsbestand van meer dan 2.000 software-ingenieurs, boekhouddeskundigen, transactie- en treasury professionals. Onze activiteiten in Lissabon verstevigen onze regionale aanwezigheid en zijn een getuigenis van ons engagement om onze Europese klanten services van de hoogste kwaliteit aan te bieden, met inbegrip van volledige tijdszonedekking,” aldus Ranvijay Lamba, algemeen directeur van Arcesium. Ranvijay zal het kantoor van Lissabon beheren en de activiteiten in de regio aanvoeren.

Deze aankondiging volgt op de recente lancering van Arcesiums geüpgradede platform voor looptijdbeheer van investeringen, Opterra, dat werd ontworpen om alle middle- en back-office functies binnen de activaklassen te optimaliseren en een werkbare infrastructuur voor te stellen die voldoet aan elke front-office ambitie.

Over Arcesium:

Arcesium is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in financiële technologie dat oplossingen voorstelt voor pre- en post-investeringen en bedrijfsgegevensbeheer aan een aantal van ‘s werelds meest gesofisticeerde financiële instellingen, met inbegrip van privémarktbedrijven, hedgefondsen en institutionele assetmanagers. De op de cloud gebaseerde technologie van Arcesium, ontworpen door experts om een gesynchroniseerde gouden bron van gegevens te bereiken binnen het ecosysteem van een klant, is ontworpen om de meest complexe workflows systematisch te verwerken en klanten te helpen om zich op schaal te ontplooien.

Op vandaag dient Arcesium meer dan $4,3 biljoen bruto AUM en meer dan $550 miljard sell-side kapitaalbalansen. Het modelleerde tot dusver ook meer dan 125 miljoen investeringen. Arcesium is ontstaan uit een platform dat werd ontwikkeld en getest door de D. E. Shaw group, een bedrijf dat zich toespitst op investeringen en de ontwikkeling van technologie, en als joint venture werd gelanceerd samen met Blackstone Alternative Asset Management. J.P. Morgan, een andere grote klant, deed later een strategische investering in het bedrijf om Arcesium in haar missie verder te helpen: de hele looptijd van investeringen versterken. Arcesium telt momenteel meer dan 2.000 software-ingenieurs, boekhouddeskundigen, transactie- en treasury professionals onder haar personeelsbestand.

Voor meer informatie over Arcesium en haar capaciteiten, gaat u naar www.arcesium.com en volg het bedrijf op LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Danielle Meyer

Aspectus Group

Danielle.Meyer@aspectusgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr