20:52 uur 30-07-2024

FDA geeft goedkeuring aan uitbreiding pediatrische indicatie in de VS voor orale immunotherapie met Palforzia ® voor de behandeling van pinda-allergie

BAAR, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Stallergenes Greer, een toonaangevend bedrijf in de wereldwijde gezondheidszorg gespecialiseerd in allergeenimmunotherapie, heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) Palforzia® [Pinda (Arachis hypogaea) Allergeen Poeder-dnfp], heeft goedgekeurd voor de behandeling van peuters (leeftijd 1-3 jaar) met een bevestigde diagnose van een pinda-allergie. Met deze goedkeuring wordt de FDA-goedkeuring van januari 2020 uitgebreid voor patiënten in de leeftijd van 4-17 jaar. Palforzia® is tot op heden de eerste en enige goedgekeurde orale immunotherapiebehandeling (OIT) voor het verminderen van allergische reacties, waaronder anafylaxie, die kunnen optreden bij toevallige blootstelling aan pinda’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stallergenes Greer
Communicatie

Catherine Kress

Tel: +33 (0)1 55 50 26 05

E-mail: catherine.kress@stallergenesgreer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr