13:56 uur 31-07-2024

AI-aspiraties bedreigd door gebrek aan kundigheid voor meer dan een derde van de wereldwijde CIO’s

Volgens een enquête afgenomen bij technologieleiders in opdracht van Expereo

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Meer dan een derde (35%) van de wereldwijde ondernemingen hebben moeite om cruciale kundigheid in AI, gegevens en automatisering te behouden of aan te trekken, en dit vormt een bedreiging voor hun optimistische AI-ambities. Aldus blijkt uit onderzoek van een IDC InfoBrief, uitgevoerd in opdracht van Expereo, Enterprise Horizons 2024*, die een kritiek lage aanvoer van AI-expertise aan het licht brengt, in weerwil van het feit dat AI op vandaag als de grootste prioriteit voor CIO’s over de hele wereld wordt beschouwd.

Het onderzoek, uitgevoerd bij 650 technologieleiders in internationale ondernemingen in Europa, de Verenigde Staten en APAC, toonde aan dat niet alleen ondernemingen moeite hebben om cruciaal talent aan te trekken en te behouden, maar ook dat hun huidige externe technologiepartners niet op hun AI-ambities zijn afgestemd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scarlett King

+44 7534252295

Check out our twitter: @NewsNovumpr