02:16 uur 31-07-2024

ClickHouse neemt PeerDB over om realtime analyses te verbeteren met Postgres CDC-integratie

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– ClickHouse, Inc., het bedrijf achter ‘s werelds snelste en populairste realtime analysedatabase, is verheugd de overname aan te kondigen van PeerDB, een toonaangevende leverancier van Change Data Capture (CDC)-oplossingen voor Postgres-databases. Deze strategische overname onderstreept de toewijding van ClickHouse om ongeëvenaarde realtime analyses en data-integratiemogelijkheden te leveren aan haar klanten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240730640459/nl/

ClickHouse acquires PeerDB to boost real-time analytics with Postgres CDC integration (Graphic: Business Wire)

ClickHouse acquires PeerDB to boost real-time analytics with Postgres CDC integration (Graphic: Business Wire)

De technologie van PeerDB verkort de tijd die nodig is om gegevens in transactionele databases zoals Postgres te verbinden met analytische databases zoals ClickHouse aanzienlijk, wat de productiviteit van ontwikkelaars en time-to-value verbetert bij het bouwen van realtime datagestuurde applicaties. Met PeerDB CDC-technologie geïntegreerd in ClickHouse Cloud, profiteren gebruikers van naadloze, realtime datareplicatie van Postgres-databases naar ClickHouse.

“We zijn verheugd om PeerDB te verwelkomen bij ClickHouse,” aldus Aaron Katz, CEO van ClickHouse, Inc. “Deze overname past bij onze missie om onze klanten te voorzien van de meest geavanceerde en efficiënte data-analyseoplossingen. Door de CDC-technologie van PeerDB te integreren, stellen we Postgres-ontwikkelaars in staat om nog sneller te werken bij het bouwen van realtime datagestuurde applicaties. Nu hoeven ze alleen nog maar een mirror te configureren tussen hun bestaande Postgres-databases en ClickHouse, en de data zijn beschikbaar voor razendsnelle analytische zoekopdrachten.”

Sai Krishna Srirampur, CEO van PeerDB, uitte zijn enthousiasme over wat de toekomst brengt en stelde: “Het doet ons veel genoegen de krachten te bundelen met ClickHouse. Deze overname is een natuurlijke evolutie voor ons bij PeerDB, aangezien we al veel gezamenlijke enthousiaste gebruikers delen met ClickHouse. Postgres wordt de de facto operationele database, terwijl ClickHouse de snelste analytische database ter wereld is. Beide hebben hun oorsprong in hetzelfde open-source-ethos. Deze acquisitie overbrugt de kloof tussen Postgres en ClickHouse, waardoor bedrijven hun operationele gegevens naadloos kunnen verplaatsen voor realtime analyses.”

Javier Erro Garcia, Cloud Architecture Manager bij Vueling Airlines, deelde zijn vreugde over de aanstaande integratie: “Als gebruiker van zowel ClickHouse Cloud als PeerDB ben ik enthousiast over deze overname. We hebben onze Postgres-naar-ClickHouse-snapshottijden al teruggebracht van meer dan 10 uur naar 15 minuten met PeerDB. Door de krachtige analyses van ClickHouse native te combineren met de realtime gegevensvastleggingsmogelijkheden van PeerDB, worden onze gegevensverwerkingsworkflows aanzienlijk vereenvoudigd. Deze integratie stelt ons in staat om sneller analytische applicaties te bouwen, wat ons een concurrentievoordeel op de markt geeft.”

De gecombineerde expertise van ClickHouse en PeerDB zal de weg vrijmaken voor de ontwikkeling van nieuwe functies en mogelijkheden die gericht zijn op het voldoen aan de veranderende behoeften van datagestuurde ondernemingen. Klanten kunnen uitkijken naar een diepere integratie tussen PeerDB Cloud en ClickHouse Cloud en ondersteuning voor extra CDC-gegevensbronnen. De technische blogpost van ClickHouse, waarin de overname wordt geïntroduceerd, biedt meer details.

Over ClickHouse

ClickHouse is een snel, open-source, kolomvormig OLAP-databasebeheersysteem. Het stelt gebruikers in staat om analyses te genereren met behulp van SQL-zoekopdrachten in realtime. ClickHouse is ontworpen om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en wordt door brancheleiders over de hele wereld gebruikt vanwege de ongeëvenaarde prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Over PeerDB

PeerDB is een toonaangevende leverancier van CDC-oplossingen (Change Data Capture) voor Postgres-databases. Hun technologie maakt realtime gegevensreplicatie en -synchronisatie mogelijk, waardoor bedrijven hun gegevens up-to-date en toegankelijk kunnen houden voor analyse- en besluitvormingsprocessen.

PeerDB werd medio 2023 opgericht door Kaushik Iska en Sai Srirampur en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend Postgres-gegevensreplicatiebedrijf op de markt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tyler Hannan

tyler@clickhouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr