14:59 uur 31-07-2024

De Bahama’s introduceren transformatieve wetgeving voor digitale activa: de DARE Act 2024

De Bahama’s leiden met DARE Act 2024

NASSAU, Bahama’s–(BUSINESS WIRE)– De Securities Commission of The Bahamas (de Securities Commission) heeft vandaag aangekondigd dat de Digital Assets and Registered Exchanges Act, 2024 (DARE 2024) door het parlement van de Bahama’s is aangenomen, in een baanbrekende stap die de positie van het land als leider in de regulering van digitale activa verstevigt. Voortbouwend op de basis die is gelegd door de DARE Act, 2020, introduceert de wetgeving uitgebreide hervormingen die zijn ontworpen om het veranderende landschap van digitale activa en cryptocurrencymarkten aan te pakken.

“DARE 2024 vertegenwoordigt een nieuwe standaard in de regulering van digitale activa en is een bewijs van onze toewijding aan robuust risicobeheer,” aldus Christina Rolle, Executive Director van de Securities Commission. “We hebben een raamwerk gecreëerd dat zich niet alleen richt op de bescherming van investeerders, maar ook verantwoorde innovatie stimuleert, waardoor de Bahama’s wereldwijd vooroplopen in de regulering van digitale activa.”

De Securities Commission heeft een proactieve benadering gekozen met DARE 2024, waarbij is gezorgd voor afstemming op de huidige internationale best practices en de aanbevelingen van normbepalende instanties, waaronder de normen van de International Organization of Securities Commissions voor toezichthouders met betrekking tot crypto en digitale activa en de aanbevelingen van de Financial Action Task Force. De nieuwe wetgeving is ook het product van gerichte benchmarking van wereldwijde wetgevings- en regelgevingsontwikkelingen, de evolutie van opkomende risico’s en uitgebreid overleg met belanghebbenden en de industrie.

Belangrijke hoogtepunten van DARE 2024 zijn onder meer:

  1. Uitgebreide reikwijdte: de wet omvat nu een breder scala aan digitale activa-activiteiten, waaronder advies- en beheerdiensten, digitale activa-derivaten en staking-diensten. De Securities Commission heeft ook de flexibiliteit om extra activiteiten toe te voegen naarmate de ruimte evolueert.
  2. Verbeterde vereisten voor exchanges voor digitale activa: exchanges voor digitale activa moeten voldoen aan hogere vereisten voor beleggers- en consumentenbescherming, waaronder strenge systeem- en controlevereisten, die de integriteit en veiligheid van transacties verbeteren.
  3. Robuust bewaarkader: nieuwe bepalingen brengen bewaring van digitale activa of bewaarportemonneediensten onder DARE 2024 en verbeteren de bescherming van de belangen van klanten door onder andere toegankelijkheid van digitale activa te vereisen.
  4. Staking-kader: DARE 2024 introduceert een uniek openbaarmakingsregime voor het staken van digitale activa van klanten of de exploitatie of het beheer van een staking-pool als bedrijf.
  5. Uitgebreid stablecoin-kader: de wet biedt een duidelijke definitie voor stablecoins, voorziet in de registratie van bestaande stablecoins, specificeert acceptabele vormen van reserveactiva en stelt nieuwe vereisten vast voor bewaring en beheer, scheiding, rapportage en aflossing van reserveactiva. De uitgifte van algoritmische stablecoins is uitdrukkelijk verboden.
  6. Uitgevers van digitale activa: beleggersbeschermingsmaatregelen worden verbeterd door de opname van geschikte en correcte normen voor uitgevers van digitale activa, naast nieuwe vereisten voor openbaarmaking en financiële rapportage.

Andere opmerkelijke bepalingen van DARE 2024 zijn robuuste normen die betrekking hebben op belangenconflicten en gerelateerde relaties met derden. De nieuwe wetgeving richt zich ook op de categorisering van non-fungible tokens als financiële of consumentenactiva, voorziet in liquiditeits- en rapportagevereisten, verbiedt de uitgifte van privacytokens en introduceert bepaalde beperkingen op proof-of-work mining.

De implementatie van DARE 2024 zal naar verwachting een concurrerend, robuust en pragmatisch regelgevingskader handhaven voor nieuwe fintech-ondernemers en gevestigde bedrijven in digitale activa op de Bahama’s, waardoor de positie van het land als toonaangevend internationaal financieel centrum verder wordt versterkt. De nieuwe wetgeving vertegenwoordigt een verbintenis om het regelgevingskader te blijven ontwikkelen en consumenten en investeerders betere bescherming te bieden.

De Securities Industry Act 2024 werd gelijktijdig met DARE 2024 in de Bahama’s aangenomen, waarmee het regelgevingsregime voor de effectenindustrie is bijgewerkt om een robuust en flexibel raamwerk te garanderen dat voldoet aan wereldwijde normen en internationale best practices.

Ga voor meer informatie over DARE 2024 en de implicaties ervan voor de digitale activa-industrie in de Bahama’s of de Securities Industry Act 2024 naar: https://www.scb.gov.bs/.

Noot voor de redactie:

  1. Meer informatie over de Digital Assets and Registered Exchanges Act, 2024 is te vinden op de website van de Commissie (www.scb.gov.bs/dare-act-2024-information/).
  2. De Securities Industry Act, 2024 is te vinden op de website van de Commissie (www.scb.gov.bs/legislative-framework/acts-and-regulations/).
  3. Naast de SIA en DARE Act beheert de Commissie de Investment Funds Act uit 2019, de Financial and Corporate Service Providers Act uit 2020 en de Carbon Credit Trading Act uit 2022.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Shari Smith

Vice President, Burson

shari.smith@bursonglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr