16:57 uur 31-07-2024

De Oekraïense stad Ternopil zwengelt investering in energie en infrastructuren aan, en werkt met Earlybird Global en SRDB Law Firm samen

Op 10 juli 2024 heeft de stad Ternopil, vertegenwoordigd door burgemeester Serhiy Nadal, een investeringsmemorandum ondertekend met Earlybird Global en SRDB Law Firm, beide vertegenwoordigd door Nabil Sioufi, die werd aangesteld om internationale investeerders aan te trekken voor drie strategische projecten:

1. CHT-installatie (Combined Heating & Power).

2. Faciliteiten voor de behandeling van water en afvalwater.

3. Zonne-energie in de stad.

TERNOPIL, Oekraïne–(BUSINESS WIRE)– Earlybird Global, een bedrijf uit de VS dat strategische adviesservices verstrekt, onder leiding van Nabil Sioufi, legt zich toe op de modernisering van Oekraïne. Volgens Nabil Sioufi “is dit een goed moment voor internationale partners en investeerders om met beide handen deze gigantische kans ter gelegenheid van de modernisering van Oekraïne te grijpen. Ternopil heeft heel wat potentieel en kan prat gaan op een voorbeeldig beleid. Wacht niet op de Dag van de Overwinning om naar voren te treden. Sommige projecten gaan nu van start.

Ternopil is een stad in het westen van Oekraïne met een snel groeiende bevolking, nu ongeveer 250.000 mensen, en een stijgende behoefte aan infrastructuur en nutsvoorzieningen. Burgemeester Serhiy Nadal verklaart: “De veerkracht van gemeenschappen en de kracht van Oekraïeners zijn van doorslaggevend belang voor de Overwinning. De gemeenschap van Ternopil bleek een zeer actieve deelnemer aan internationale programma’s. In deze moeilijke tijden is energieonafhankelijkheid voor Ternopil bijzonder belangrijk. We richten ons op de toekomst met de ondertekening van het investeringsmemorandum, zodat we strategische moderniseringsprojecten kunnen implementeren.

Georges Sioufi, hoofd van SRDB Law Firm, benadrukt: “We werken graag met een nieuwe generatie Oekraïense leiders die resoluut op internationale samenwerking is gericht – en de IMF looft de uitzonderlijke veerkracht van de Oekraïense economie van de voorbije drie jaar.”

De aandacht van het memorandum is toegespitst op drie grote investeringen:

  1. Het bouwen van een CHP-installatie met een capaciteit tot 70 MW om verwarming aan de stad te leveren en elektriciteit op te wekken.
  2. Het moderniseren van de faciliteiten voor de behandeling van water en afvalwater, onder een PPP-akkoord (Public Private Partnership).
  3. Het ontwikkelen van zonne-energie voor de stad op de daken van residentiële gebouwen beheerd door de stad, en op de daken van overheidsgebouwen.

Nabil Sioufi voegt hieraan toe: “We benaderen al privéverenigingen, internationale financiële instellingen en Europese en VS-agentschappen.”

Dr Jean-Luc Poget, senior partner van Earlybird Global en momenteel Green Economy Policy Advisor van de regering van Oezbekistan, gaf volgend commentaar: ” Twee jaar geleden sloeg Oekraïne de sterk transformationele weg van haar kandidatuur voor lidmaatschap van de EU in, waarbij het zich heeft verbonden tot het beantwoorden aan de regelgevingen en institutionele bepalingen van de Europese Unie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nabil Sioufi

Voorzitter van Earlybird Global

+1 (702) 683-3206

nsioufi@earlybird.global

Check out our twitter: @NewsNovumpr