21:56 uur 06-08-2024

Aqara introduceert FP1E-aanwezigheidssensor met verbeterd gebruiksgemak

De FP1E is gebouwd op Zigbee en Matter en combineert mmWave-technologie met geavanceerde AI-algoritmes voor zeer nauwkeurige menselijke detectie in elke kamer of ruimte

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een wereldwijde leider en pionier in IoT, kondigde vandaag aan dat het de FP1E-aanwezigheidssensor heeft gelanceerd. Hiermee wordt het assortiment slimme sensoren van het bedrijf uitgebreid. De FP1E-sensor is gebouwd op het Zigbee- protocol en ontworpen voor verbeterde monitoring- en automatiseringsmogelijkheden voor huiseigenaren met behoud van gebruiksgemak. De sensor ondersteunt ook Matter via een Aqara Matter-bridge en biedt naadloze compatibiliteit tussen Matter-platformen, waaronder Amazon Alexa, Apple Home, Google Home, Home Assistant, Homey en Samsung SmartThings*.

Door gebruik te maken van millimetergolftechnologie (mmWave) detecteert de FP1E-aanwezigheidssensor zelfs de kleinste menselijke bewegingen, waardoor een nauwkeurige en snelle aanwezigheidsdetectie mogelijk is die kan worden gebruikt voor verschillende domoticascenario’s. Hij detecteert aanwezigheid tot op een afstand van 6 meter en kan een ruimte tot 50 vierkante meter bewaken bij plafondmontage. Vergeleken met PIR-bewegingssensoren detecteert de FP1E menselijke aanwezigheid zelfs wanneer de persoon stil zit of ligt. Bovendien kan de sensor binnen enkele seconden herkennen wanneer een persoon een kamer verlaat. Hij stelt dan de automatisering in werking om de lichten en de airconditioner uit te schakelen, waardoor uiteindelijk minder energie verloren gaat.

Als aanvulling op de veelzijdige FP2-aanwezigheidssensor met een bredere functieset, is de FP1E gestroomlijnd voor een grotere gebruiksvriendelijkheid. Dit is ideaal voor wie op zoek is naar een eenvoudige maar nauwkeurige oplossing voor aanwezigheidsdetectie zonder geavanceerde functionaliteiten zoals zonepositionering. De FP1E-sensor is ontworpen voor onmiddellijk gebruik en maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmen om onderscheid te maken tussen relevante bewegingen en valse triggers, waardoor extra instellingen overbodig worden. Kleine huisdieren en storingsbronnen zoals spiegels, metalen, gordijnen en airco’s worden gefilterd om onnodige waarschuwingen te verminderen, terwijl de gevoeligheid van de sensor zichzelf aanpast. De sensor is ook uitgerust met AI-learning mogelijkheden die de detectienauwkeurigheid vergroten door continu te leren en zich na verloop van tijd aan te passen aan de thuisomgeving van de gebruiker.

Aqara Home-gebruikers kunnen de FP1E inschakelen om menselijke beweging of stilstand in een ruimte te detecteren. Dit ontsluit een breed scala aan automatiseringsmogelijkheden die worden geactiveerd door de status beweging/stilstand, samen met de statusduur. De sensor kan bijvoorbeeld detecteren of de gebruiker langer dan 30 minuten stil heeft gezeten en kan meldingen sturen of de kleur van de slimme verlichting van de gebruiker veranderen als een vriendelijke herinnering om op te staan. Deze automatisering is bedoeld om een gezondere routine te bevorderen, de risico’s van zittend gedrag te verminderen en zelfzorg prioriteit te geven met visuele signalen en herinneringen.

De FP1E werkt op een 5V1A-voedingsbron en wordt geleverd met zowel een magnetische als een zelfklevende steun, zodat hij moeiteloos kan worden geïnstalleerd op muren, plafonds of in hoeken.

De FP1E-aanwezigheidssensor is nu verkrijgbaar in de Amazon-merkwinkels van Aqara in Noord-Amerika (VS, Canada), Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, VK) en Azië (Japan), en via geselecteerde Aqara-winkels wereldwijd.

Ga voor meer informatie over deze sensor naar onze website.

* Een Aqara hub is vereist voor gebruik van de FP1E-aanwezigheidssensor. Een Matter-compatibele Aqara hub is vereist voor Matter-compatibiliteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr