01:06 uur 07-08-2024

Techtronic Industries levert sterke resultaten in eerste helft van 2024

Brutomarge gestegen naar 39,9%, nettowinst gestegen naar US$ 550 miljoen

HONG KONG–(BUSINESS WIRE)– Techtronic Industries Co. Ltd. Ltd. (“TTI” of de “Groep”) (aandelencode: 669, OTCQX: TTNDY, TTNDF), wereldwijd leider in draadloos professioneel gereedschap, doe-het-zelfgereedschap en elektrische buitenapparatuur, kondigt verheugd de niet-geauditeerde geconsolideerde resultaten van het bedrijf en zijn dochterondernemingen aan voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2024. TTI verhoogde de omzet in de eerste helft van 2024 naar US$ 7,3 miljard, een stijging van 6,3% in gerapporteerde valuta en 6,6% in lokale valuta. MILWAUKEE behaalde een omzetgroei met dubbele cijfers in lokale valuta en RYOBI presteerde beter dan de markt.

  • TTI leverde sterke resultaten in het eerste halfjaar, met een omzetstijging van 6,3% naar US$ 7,3 miljard en een nettowinst van 15,7% naar US$ 550 miljoen.
  • De omzet van ons vlaggenschip MILWAUKEE steeg met 11,2% in lokale valuta, waarmee we onze toonaangevende positie als wereldwijd marktleider op het gebied van professioneel elektrisch gereedschap verder uitbouwden.
  • De brutomarge verbeterde met 67 basispunten tot 39,9% in de eerste helft van 2024.
  • We realiseerden een record vrije kasstroom van US$ 508 miljoen in het eerste halfjaar en verbeterden onze gearing naar 9,2%.
  • De heer Steven Philip Richman werd op 21 mei 2024 benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van TTI.

Hoogtepunten financiële prestaties voor eerste helft 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

2024

 

2023

 

 

 

 

US$

 

US$’

 

 

 

miljoen

 

miljoen

 

Wijzigingen

 

 

 

 

 

 

 

Omzet

 

7.312

 

6.879

 

+6,3%

 

 

 

 

 

 

 

Brutowinstmarge

 

39,9%

 

39,3%

 

+67 bpt

 

 

 

 

 

 

 

EBIT

 

626

 

560

 

+11,8%

 

 

 

 

 

 

 

Winst toerekenbaar aan eigenaren van het bedrijf

 

550

 

476

 

+15,7%

 

 

 

 

 

 

 

Winst per aandeel (Amerikaanse cent)

 

30,12

 

26,00

 

+15,8%

 

 

 

 

 

 

 

Vrije kasstroom

 

508

 

301

 

+207 mln

 

 

 

 

 

 

 

Interim-dividend per aandeel (ca. Amerikaanse cent)

 

13,90

 

12,23

 

+13,7%

De brutomarge verbeterde met 67 basispunten tot 39,9% in de eerste helft van 2024. We eindigden de eerste helft van 2024 met US$ 4.027 miljoen aan voorraden, een afname van US$ 71 miljoen ten opzichte van eind 2023 en US$ 554 miljoen ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. We leverden US$ 626 miljoen aan EBIT in de eerste helft, een groei van 11,8% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2023. De EBIT-marge als percentage van de omzet was 8,6%, een stijging van 42 basispunten ten opzichte van de eerste helft van 2023. De nettowinst steeg met 15,7% tot US$ 550 miljoen. De nettorentekosten voor het eerste halfjaar daalden met 34,0% tot US$ 32 miljoen, als gevolg van onze uitstaande schuldvermindering met hogere kosten en effectief gebruik van faciliteiten met lagere rentetarieven. De winst per aandeel steeg ook met 15,8% naar US$ 30,12 cent. Het werkkapitaal als percentage van de omzet verbeterde met 409 basispunten tot 18,7% vergeleken met juni 2023. De gearing verbeterde tot 9,2% omdat we in de eerste helft van 2024 US$ 508 miljoen aan positieve vrije kasstroom leverden, een verbetering van US$ 207 miljoen ten opzichte van de eerste helft van 2023. We zijn goed gepositioneerd om de komende jaren deze sterke vrije kasstroom te blijven genereren.

In het segment TTI Power Equipment steeg de omzet met 7,1% in lokale valuta tot US$ 6,9 miljard. Het MILWAUKEE bedrijf leverde in de eerste helft opnieuw een groeiperiode in de dubbele cijfers en sloot de periode af met een stijging van 11,2% in lokale valuta. Onze bedrijvengroep Consumer heeft solide resultaten geboekt in de eerste helft van 2024. Gesteund door sterke prestaties in Outdoor, behaalde RYOBI een stijging in de verkoopcijfers van ongeveer 5% ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Onze Floorcare en Cleaning-activiteiten realiseerden een winstverbetering van US$ 9,1 miljoen en een omzet van US$ 428 miljoen die vergelijkbaar was met de omzet in de eerste helft van vorig jaar.

De bestuursleden hebben besloten een interim-dividend vast te stellen van HK 108,00 cent (circa US 13,90 cent) (2023: HK 95,00 cent (circa US 12,23 cent) per aandeel voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2024. Het interim-dividend zal op 6 september 2024 worden betaald aan de aandeelhouders die zijn ingeschreven in het ledenregister van het Bedrijf. Naar verwachting zal het interim-dividend op of rond 19 september 2024 worden betaald.

De heer Horst Julius Pudwill, voorzitter van TTI, zei, “We hebben uitstekende resultaten geboekt in de eerste helft van 2024, waarbij we een sterke vrije kasstroom genereerde en onze balans door gedisciplineerd werkkapitaalbeheer hebben versterkt. Met de promotie van Steven Philip Richman tot CEO en het vele talent dat hem ondersteunt, zijn we uitstekend gepositioneerd om de totale marktverkoop verder te ontwikkelen en onze leidende positie uit te breiden.

De heer Steven Philip Richman, CEO van TTI, verklaarde, “Onze prestaties in het eerste halfjaar laten zien dat we ons richten op het uitbreiden van onze marktleidende positie binnen onze bedrijfsonderdelen MILWAUKEE en Consumer, terwijl we sterke financiële prestaties leveren. We blijven gefocust op onze strategie om te investeren in aantoonbaar betere, technologisch geavanceerde nieuwe producten en uitzonderlijke mensen om onze groei te stimuleren.”

Over TTI

TTI is een wereldleider in snoerloze technologie die elektrisch gereedschap, elektrische buitenapparatuur, vloeronderhoud en schoonmaakproducten omvat voor doe-het-zelvers, consumenten, professionele en industriële gebruikers in de thuis-, bouw-, onderhouds-, industriële en infrastructurele sector. Het bedrijf heeft een fundament dat op vier strategische pijlers is gebouwd – krachtige merken, innovatieve producten, uitzonderlijke mensen en operationele uitmuntendheid – die een uitgebreide langetermijnvisie weerspiegelen om snoerloze technologie vooruit te helpen. De wereldwijde groeistrategie van het onophoudelijke streven naar productinnovatie heeft TTI in de voorste gelederen van zijn industrieën gebracht, met behoud van hoge normen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur. TTI’s krachtige merkenportfolio omvat MILWAUKEE, RYOBI en AEG elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap, RYOBI outdoorproducten, EMPIRE layout- en meetproducten, en HOOVER, VAX, DIRT DEVIL en ORECK vloerreinigingsproducten en -oplossingen.

TTI is opgericht in 1985 en in 1990 genoteerd aan The Stock Exchange of Hong Kong Limited. Het bedrijf is een van de constituerende aandelen die deel uitmaken van de Hang Seng Index, Hang Seng Corporate Sustainability Benchmark Index, FTSE RAFI™ All-World 3000 Index, FTSE4Good Developed Index en MSCI ACWI Index. De onderneming wordt ook verhandeld op de OTCQX Best Market onder de symbolen “TTNDY” en “TTNDF”. Ga voor meer informatie naar www.ttigroup.com.

Alle andere handelsmerken dan AEG, OTCQX en RYOBI zijn eigendom van de Groep. AEG is een geregistreerd handelsmerk van AB Electrolux (publ.), en wordt onder licentie gebruikt. OTCQX is een geregistreerd handelsmerk van OTC Markets Group Inc. RYOBI is een geregistreerd handelsmerk van Ryobi Limited en wordt onder licentie gebruikt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen met betrekking tot Investeerdersrelaties:

Hoofdcontact
TTI-investeerdersrelaties – Noord-Amerika

Ross Gilardi

Senior Vice President, Financiën & Investeerdersrelaties

E-mail: ross.gilardi@ttihq.com

Azië/Pacific
TTI-investeerdersrelaties – Azië

Jimmy Li

Senior Manager, Investeerdersrelaties

E-mail: jimmy.li@tti.com.hk

Check out our twitter: @NewsNovumpr