19:17 uur 13-08-2024

LR opent een IT-hub in Athene

AHLEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– LR Health & Beauty, een bedrijf actief in digital social sales gespecialiseerd in kwaliteitsvolle gezondheid- en schoonheidsproducten, met hoofdzetel in Ahlen/Westfalen, breidt haar IT-landschap uit met een nieuwe near-shore IT-hub in Athene. In lijn met haar bedrijfsstrategie wil LR in de toekomst het grootste deel van haar eigen bedrijfsapplicaties intern ontwikkelen en gebruiken. “Ons businessmodel plaats bijzonder specifieke eisen aan een softwareoplossing, waardoor er geen alternatief is voor een in-house ontwikkeling”, benadrukt Axel Koß, vicevoorzitter informatietechnologie van LR. Daarom zal het bedrijf zelf gepersonaliseerde oplossingen voor het salespartnersegment ontwikkelen, waarmee het haar vermogen versterkt om kwaliteitsvolle in-house IT-services te creëren. De werknemers van de afdeling informatietechnologie en verkoop, actief vanuit Ahlen, zullen hand in hand met hun nieuwe collega’s in Griekenland werken.

De belangrijkste factoren die ertoe hebben geleid om Athene als nieuwe locatie te verkiezen, zijn de dynamische IT-infrastructuur en de rijke talentenpool. Dankzij deze strategische uitbreiding kan het bedrijf de digitalisering van haar bedrijfsprocessen verder doorvoeren en deze beter op de behoeften van de LR-salespartners afstemmen.

“De kick-off vindt plaats in het najaar van 2024 met de start van de aanwerving van de eerste IT-collega’s in de domeinen van softwareontwikkeling, UX en ontwerp van oplossingen voor de LR-vestiging in Athene,” zegt Koß. Als onderdeel van deze set-up is een overgangsfase gepland. De LR-bedrijfsapplicaties, die momenteel door externe serviceproviders worden ontwikkeld en aangeleverd, zullen vervolgens aan de in-house werknemers van de hub worden overgedragen. De opening van het nieuwe centrum van uitmuntendheid is gepland voor begin 2025. Daarna wordt de IT-hub tegen eind 2026 verder uitgebreid, in nauwe samenwerking met de Griekse organisatie. Tegen die tijd zal in de IT-hub in Athene een tweecijferig aantal werknemers zijn tewerkgesteld.

“We zijn ervan overtuigd dat deze strategische uitbreiding naar Athene, een van de meest veelbelovende IT-markten van Europa, onze visie van een toekomstgericht IT-landschap verder zal bevorderen,” aldus Dr Andreas Laabs, CEO van de LR Group. “Het ‘IT hub’-project biedt ons voordelen van doorslaggevend belang. Enerzijds zorgt LR dat IT-expertise in-house wordt gebracht die voordien door externe serviceproviders werd verstrekt, en anderzijds verminderen we onze afhankelijkheid van deze strategisch belangrijke resources voor ons bedrijf.”

LR Group

In lijn met het motto “Meer kwaliteit voor uw leven”, produceert en verkoopt de LR Group, met hoofdzetel in Ahlen/Westfalen, met succes diverse kwaliteitsvolle voedingssupplementen en cosmeticaproducten in 32 landen. Als aantrekkelijk social commerce bedrijf ondersteunt LR persoonlijke uitwisseling in haar gemeenschap met efficiënte digitale oplossingen. De holistische tool “LR neo” biedt het internationale partnerschap alle bedrijfsrelevante key figures en informatie voor hun LR-business in één enkel dashboard.

Sinds 1985 weet LR zich stevig op de markt te profileren als een “people business” bedrijf dat haar aandacht op mensen en persoonlijk advies richt. In tijden van veranderende werkomgevingen is het businessmodel bijzonder interessant voor wie op zoek is naar meer flexibiliteit, een beter evenwicht tussen werk en privéleven en meer financiële onafhankelijkheid.

De verwerking van aloë vera is al meer dan 20 jaar een van de belangrijkste specialiteiten van LR. Alleen het waardevolle binnenste van het blad wordt voor de producten aangewend. In Ahlen heeft het bedrijf een van de modernste sites van Europa voor de verwerking van aloë vera opgericht, voor de productie van Aloe Vera Drinking Gels.

In het najaar van 2009 richtte LR de LR Global Kids Fund e.V. op, die minderbedeelde kinderen en hun gezinnen in vele landen over de hele wereld op efficiënte en onbureaucratische wijze steunt, in samenwerking met plaatselijke instellingen. Voor meer informatie over ons engagement voor duurzaamheid, leest u ons duurzaamheidsrapport.

Momenteel stelt LR om en bij 1.200 mensen tewerk en telt honderdduizenden geregistreerde leden van de gemeenschap.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LR Health & Beauty Systems GmbH

Almut Kellermeyer

Hoofd bedrijfscommunicatie

Kruppstraße 55

59227 Ahlen, Duitsland

Tel.: +49(0)2382 7813-106

E-mail: a.kellermeyer@LRworld.com
https://lrworld.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr