03:22 uur 14-08-2024

Pamela Fletcher, leider in de automobiel- en transportsector,, treedt bij Sion Power aan als Chief Executive Officer

Fletcher, die als voortrekker van elektrificatie en bedrijfsinnovatie bekend staat, zal voor Sion Power het pad naar commercialisering effenen

TUCSON, Ariz.–(BUSINESS WIRE)– Sion Power Corporation, een vooraanstaande technologieontwikkelaar van batterijen van de nieuwe generatie voor elektrische voertuigen (EV), maakte vandaag bekend dat Pamela Fletcher bij het bedrijf is aangetreden als nieuwe CEO. Fletcher staat bekend als veteraan in de automobielsector en kan prat gaan op een bewezen trackrecord op gebied van ontwikkeling en ontplooiing van elektrische voertuigen, die zij zal benutten om de overgang van het bedrijf naar commercialisering te versnellen. Zij is de opvolger van Tracy Kelley, die overstapt naar de functie van voorzitter en Chief Science Officer van Sion Power en verder de ontwikkeling van technologische doorbraken van wereldklasse zal aanvoeren.

Onlangs was Fletcher actief als Senior Vice President, Chief Sustainability Officer, bij Delta Air Lines, waar zij de inspanningen van de luchtvaartmaatschappij ten behoeve van duurzaamheid en innovatie leidde, met het oog op de Netto-Nul-toekomst van het bedrijf. In deze rol bepaalde zij een strategie voor netto-nul uitstoot tegen 2050 en heeft zij binnen de organisatie initiatieven opgestart om doelstellingen op korte tot lange termijn te behalen, een unicum in de sector. Vóór haar opdracht bij Delta Air Lines was Fletcher meer dan 15 jaar actief bij General Motors, waar zij cruciale leidersfuncties vervulde, onder andere als vicevoorzitter voor internationale innovatie en vicevoorzitter elektrische voertuigen. Zij stond aan het hoofd van de teams die de elektrische Chevrolet Bolt en Chevrolet Volt op de markt hebben gebracht, en de eerste echte, handenvrije rijhulptechnologie — Super Cruise.

“Steeds opnieuw stond Pam in de frontlinie van de autombielsector, aan het hoofd van awards winnende product-, technologie en nieuwe businesses-teams. Zij heeft een passie voor innovatie en een trackrecord waarbij business ventures met grote groei op schaal werden gebracht, gevestigde sectoren revolutionair werden verbeterd en nieuwe klanten werden aangetrokken. Zij bezit de bekwaamheid en gedrevenheid om de commercialisering van de baanbrekende Licerion®-batterijtechnologie van Sion Power aan te voeren. We zijn dan ook vol verwachting wat dit nieuwe hoofdstuk betreft,” zegt Stefan Jacoby, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sion.

“Sion Power zit klaar in de startblokken om het eerste bedrijf te zijn dat een lithium-metaalanode commercialiseert via haar Licerion®-technologie voor EV-toepassingen van groot volume, waarmee de wereldwijde batterijsector resoluut een andere wending krijgt,” aldus Fletcher, CEO van Sion Power. “Commercialisering betekent sneller meer betaalbare elektrische voertuigen voor de consumenten, wat de algemene toepassing ervan bevordert en ons uiteindelijk helpt om dichter bij een wereld met nul uitstoot te komen. Ik ben vereerd dat ik voor dit ongelooflijke bedrijf mag werken en ik wens Tracy Kelley te bedanken voor zijn leiderschap tot aan dit cruciale punt en alles wat hij verder voor ons team zal blijven doen.”

Reeds meer dan drie decennia ontwikkelt Sion Power batterijen op basis van lithium. De laatste acht jaar werd de aandacht vooral toegespitst op batterijen op basis van hun eigen, gepatenteerde technologie. Dit baanbrekende energieopslagsysteem is ontworpen om tweemaal de specifieke energie af te geven in vergelijking met de conventionele lithium-ionbatterijen van vandaag. Meer informatie vindt u op sionpower.com.

Over Sion Power

Sion Power effent het pad naar de toekomst voor de sector van oplaadbare batterijen met haar Licerion®-technologie. Licerion® is een geavanceerde benadering van lithium-metaalbatterijen die twee keer zoveel energie bevatten in een batterij van hetzelfde formaat en hetzelfde gewicht in vergelijking met een traditionele lithium-ionbatterij. Licerion®-batterijen bevatten tot 500 Wh/kg en worden op schaal geproduceerd in cellen van groot formaat. Hierdoor hebben Licerion®-batterijen het potentieel om de prestaties van commerciële EV’s en elektrische voertuigen voor de consument aanzienlijk te verbeteren. Bezoek Sion Power via sionpower.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press.Release@sionpower.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr