17:38 uur 20-08-2024

Contentful tekent definitieve overeenkomst voor overname van Ninetailed

Toevoeging van Ninetailed-technologie zal AI-gedreven personalisatiemogelijkheden versnellen en Contentful’s innovatie leiderschap in de content management-ruimte bevorderen

DENVER & BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Contentful, een toonaangevend composable contentplatform dat wordt vertrouwd door meer dan 4.200 klanten, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van het in Berlijn gevestigde Ninetailed, de pionier op het gebied van gestructureerde content personalisatie en experimenten. Dankzij deze stap kan Contentful zijn klanten een schaalbare, AI-gestuurde gepersonaliseerde oplossing bieden die al is geïntegreerd in het Contentful-platform.

Anders dan legacy-oplossingen zal het gecombineerde aanbod gebruikmaken van de kracht van samenstelbaarheid, een API-first architectuur, generative AI en bliksemsnelle levering aan de rand. Klanten kunnen snel en eenvoudig gepersonaliseerde ervaringen in kaart brengen, selecteren, experimenteren en analyseren via verschillende kanalen zonder nieuwe workflows aan te maken. Merken kunnen zo een hogere Return on Investment (ROI) genereren uit hun investeringen in content en data en uiteindelijk hun inkomsten verhogen via op maat gemaakte klanttrajecten.

“Personalisatie is al lang een doel voor marketeers, maar het behalen van een zinvolle ROI op schaal is een uitdaging gebleken door gefragmenteerde tool chains, hoge ontwikkelings- en contentproductiekosten en slechte integratie van klantgegevens,” zegt Karthik Rau, CEO van Contentful. “Ninetailed integreert naadloos met Contentful, zorgt voor soepele workflows en creëert experimenten zonder code met robuuste connectiviteit. De producten van Ninetailed versimpelen de personalisatie van digitale ervaringen radicaal.”

Met een ecosysteem van meer dan 100 integraties en plug-ins is Contentful’s schaalbare, betrouwbare, enterprise-grade content platform nu al de oplossing bij uitstek voor toonaangevende organisaties. Met de recente lancering van Contentful Studio en de toevoeging van de producten van Ninetailed, zal Contentful binnenkort de enige oplossing in de markt zijn met een modern, samenstelbaar platform dat is afgestemd op technische gebruikers, gecombineerd met low-code experience-building en personalisatieproducten voor marketing- en designteams.

“Door onze krachten te bundelen met Contentful kunnen klanten profiteren van een volledig geïntegreerde, AI-native personalisatieoplossing in combinatie met een robuust composable contentplatform,” zegt Andy Kaiser, medeoprichter en CEO van Ninetailed. “Mijn medeoprichter Alexander Braunreuther, het Ninetailed team en ik zijn erg blij om bij Contentful te werken. Wij hebben hier de mogelijkheid en de middelen om snel te evolueren en categorie-veranderende innovaties op de markt te brengen.”

Veel bekende merken zoals Kraft Heinz, Ace & Tate en SumUp maken al gebruik van de Ninetailed-technologie in hun door Contentful gebouwde digitale ervaringen en zorgen voor hogere doorklik- en conversieratio’s. Het kost nu minder tijd en moeite om op maat gemaakte trajecten op de markt te brengen. Direct-to-Consumer krachtpatser Ruggable, een andere gedeelde klant, verhoogde zijn conversies met 25% en doorklikratio’s 7 maal door het personaliseren van de landingspagina’s voor betaald verkeer. De technologie van Ninetailed is “een integraal onderdeel van de activiteiten van Ruggable,” zegt Daniel Graupensperger, Associate Director of Product Management van het merk.

Ninetailed by Contentful zal direct na het sluiten van de transactie in de komende dagen algemeen beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar www.contentful.com.

Over Contentful

Contentful is een toonaangevend composable contentplatform dat alle digitale content van een organisatie ontsluit om klantervaringen met impact te leveren, waardoor content een strategisch bedrijfsmiddel wordt. Het Contentful Platform, Contentful Studio en het Contentful Ecosystem combineren de flexibiliteit van samenstelbare content met de intelligentie van AI, en stellen digitale teams in staat om zakelijke dynamiek te stimuleren door samenwerking, snelheid en schaalbaarheid. Contentful levert innovatieve contentervaringen voor merken, regio’s en kanalen voor organisaties van elke omvang over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.contentful.com. Contentful, het Contentful-logo en andere handelsmerken die hier worden vermeld, zijn geregistreerde handelsmerken van Contentful Inc., Contentful GmbH en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

press@contentful.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr