14:48 uur 21-08-2024

Onder het beschermheerschap van Mohammed bin Rashid Al Maktoum Dubai wordt in september het jaarlijkse wereldcongres van de World Free Zones Organization georganiseerd

Evenement is ter ere van het 10-jarig jubileum van World FZO, met vertegenwoordigers uit 100 landen en meer dan 2000 wereldleiders

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de VAE en heerser van Dubai, organiseert Dubai de 10e editie van de jaarlijkse World Free Zones Organization (World FZO) – Wereldcongres. Het evenement vindt plaats in Madinat Jumeirah van 23 tot 25 september met het thema ‘Zones en de verschuiving van wereldwijde economische stelsels – nieuwe investeringsmogelijheden’.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240820939154/nl/

World FZO Chairman during last year's congress 2023 (Photo: AETOSWire)

World FZO Chairman during last year’s congress 2023 (Photo: AETOSWire)

Het evenement is ter ere van de 10e verjaardag van de World FZO en wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar (en de vijfde keer sinds de oprichting) in Dubai gehouden. De vorige editie was een van de grootste in de geschiedenis van World FZO en droeg aanzienlijk bij aan het aanhoudende succes van de organisatie.

De 10e editie brengt vertegenwoordigers van economische zones over de hele wereld samen. Dit is een weerspiegeling van de inspanningen van de World FZO om de cruciale rol van economische zones in de wereldhandel te bevorderen, waarbinnen meer dan een derde van de wereldhandel plaatsvindt. Het evenement benadrukt de impact van deze zones bij het ondersteunen van nationale economieën, het faciliteren van handelsuitwisselingen, het stimuleren van commerciële transacties, het stimuleren van de digitale economie, het aantrekken van buitenlandse investeringen en het ondersteunen van andere economische sectoren.

Dr. Mohammed Al-Zarooni, voorzitter van de World FZO, zei: “Het organiseren van het 10e World FZO World Congress toont dat Dubai actief bijdraagt aan de ontwikkeling van het wereldwijde systeem van economische zones, die dienen als de fundering van de internationale handel in het moderne tijdperk. Dit past bij het streven van Dubai om de buitenlandse handel te verdubbelen naar AED 25 biljoen, alsmede het doel om tegen 2033 handelscorridors met 400 nieuwe steden over de hele wereld te vestigen, in overeenstemming met de ambitieuze doelstellingen van de Dubai Economic Agenda (D33).

Hij voegde eraan toe dat het organiseren van het evenement in Dubai een hernieuwde kans biedt om visies te presenteren en te anticiperen op de toekomst van de economische zones wereldwijd. Het bevordert constructieve en vruchtbare discussies tussen alle belanghebbenden over de facilitering van handel, verschillende markten te verbinden en klanten kosteneffectieve processen te bieden.

Tot op heden heeft de organisatie meer dan 1600 leden uit 141 landen, met wereldwijde vertegenwoordiging via 12 regionale kantoren over de hele wereld en 42 nationale contactpunten.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Mazen Dirany

World-FZO Media

meldirany@diez.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr