21:14 uur 05-09-2024

Moody’s neemt Praedicat over, waarmee extra capaciteiten op gebied van schade- & aansprakelijkheidsmodellen worden toegevoegd

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Moody’s Corporation (NYSE:MCO) maakte vandaag bekend dat de onderneming Praedicat heeft overgenomen, een toonaangevende provider van schadeverzekeringenanalyse. Met deze overname voegt Moody’s uitgebreide schade- en aansprakelijkheidsmodellen toe aan haar aanbod marktleidende oplossingen voor de verzekeringensector, en wordt haar algehele risicobeoordelingsstrategie verder verbeterd.

De modellen en voorspellende analyses van Praedicat helpen verzekeraars en herverzekeraars om te navigeren door risico’s die met rampzalige gebeurtenissen verband houden, met inbegrip van product- en milieuaansprakelijkheden. Moody’s zal de capaciteiten van Praedicat integreren in haar bestaande aanbod verzekeringsoplossingen, om klanten van de schadeverzekeringensector een holistische benadering te bieden om hun blootstelling aan risico’s beter te begrijpen.

“Nu verliezen te wijten aan rampzalige gebeurtenissen toenemen, zijn verzekeraars voortdurend op zoek naar op wetenschap gebaseerde schadegegevens en analyses,” aldus Rob Fauber, voorzitter en CEO van Moody’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Moody’s investeerdersrelaties:
Shivani Kak

Moody’s Corporation

+1 212-553-0298

Shivani.Kak@moodys.com

Voor Moody’s communicatie:
Chris Cashman

Moody’s Corporation

Chris.Cashman@moodys.com
+1 212-553-1461

Check out our twitter: @NewsNovumpr