22:16 uur 10-09-2024

Ncardia lanceert een reeks kant-en-klare testen om de screening en selectie van nieuwe therapeutische kandidaten te stroomlijnen

Nieuwe tests op basis van iPSC helpen de ontdekking van medicijnen te versnellen door vernieuwers van geneesmiddelen voor neurodegeneratieve ziekten hoogwaardige gegevens te leveren in een breed scala aan ziekterelevante meetwaarden

LEIDEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Ncardia, een toonaangevend bedrijf op het gebied van humane iPSC, kondigde vandaag aan dat het een nieuw panel van kant-en-klare tests lanceert. Hiermee wil het de screening en selectie van nieuwe therapeutische kandidaten stroomlijnen, met een specifieke focus op neurodegeneratieve ziekten.

Het nieuwe panel heeft gestandaardiseerde, zeer robuuste en reproduceerbare tests voor de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, ALS/FTD (Amyotrofische Laterale Sclerose/Frontotemporale Dementie), neuro-inflammatie en neurotoxiciteit. De tests worden uitgevoerd met behulp van menselijke modellen en ziekterelevante uitlezingen. Dit zorgt voor uiterst translationele testgegevens, met een grotere kans op succesvolle therapeutische resultaten in latere ontwikkelingsstadia.

“Ons nieuwe testpanel is een grote stap voorwaarts in het versnellen van medicijnonderzoek,” zegt Jeroen de Groot, PhD, Divisional CEO bij Ncardia. “Door gestandaardiseerde tests aan te bieden, nemen we veel van het voorbereidende werk weg. Dit geeft onderzoekers meer tijd om zich te concentreren op het belangrijkste doel: snel en vol vertrouwen vooruitgang boeken met hun meest veelbelovende kandidaten.”

De tests kunnen worden gebruikt in elk stadium van medicijnonderzoek. Van het in kaart brengen en valideren van targets tot het ontdekken van hits en leadoptimalisatie. Hierbij wordt elke geneesmiddelmodaliteit ingezet, waaronder kleine moleculen, gentherapie, RNA-therapie en biologics.

“Wij streven er samen naar om de integratie van menselijke iPSC-technologieën in het proces van medicijnonderzoek te leiden,” zegt Shushant Jain, PhD, directeur van Discovery Technology. “Een cruciaal onderdeel daarvan is om onze klanten tijdig relevante gegevens te bieden over de werkzaamheid en toxiciteit van hun kandidaat-medicijnen. Daarom bevatten de nieuwe panels uitlezingen voor gen- en eiwitexpressie, eiwitaggregatie, lysosoomfunctie, neuronale gezondheid en functie, en het vrijkomen van neurofilament lichte keten (NF-L), wat een belangrijke biomarker is voor neurodegeneratie.”

Dankzij de geavanceerde ontwikkeling van het nieuwe testpanel hoeft Ncardia vaak slechts minimale stappen te doen om aangepaste tests te configureren en te optimaliseren om precies op de behoeften van de klant in te spelen.

De lancering van het nieuwe panel bevestigt Ncardia’s expertise in het ontdekken van geneesmiddelen voor neurodegeneratieve ziekten. Het bedrijf biedt ook oplossingen voor andere therapeutische gebieden, waaronder hart- en vaatziekten, oncologie en ademhalingsaandoeningen.

Over Ncardia

Ncardia is een bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van humane iPSC-technologie. Het bedrijf heeft vestigingen en kantoren in heel Europa en Noord-Amerika. Ncardia’s uitgangspunt is de overtuiging dat stamceltechnologie zal helpen om patiënten sneller betere therapieën te bieden. Het doel van het bedrijf is om biofarmaceutische bedrijven in staat te stellen om de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen te versnellen in elke modaliteit, inclusief medicijn-, cel- en gentherapie, door de efficiënte integratie van humane iPSC-technologieën. Ga voor meer informatie naar www.ncardia.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tim Keefe

Senior vicepresident, bedrijfsontwikkeling

marketing@ncardia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr