23:48 uur 10-09-2024

Volgens OAG Data blijft London Heathrow #1 meest verbonden luchthaven ter wereld

Belangrijke bevindingen:

  • Kuala Lumpur International Airport (KUL) en Tokyo International Airport (HND) staan respectievelijk op #2 en #3 in de wereld.
  • John F. Kennedy International Airport (JFK) staat wereldwijd op #6.
  • Istanbul Airport (IST) staat wereldwijd op nummer #8.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OAG, ‘s werelds toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie, heeft vandaag Megahubs 2024 uitgebracht, de definitieve rangschikking van de 50 meest internationaal verbonden luchthavens ter wereld. OAG Megahubs analyseert niet alleen het totale aantal bestemmingen dat wordt bediend, maar ook het aantal geplande verbindingen van en naar internationale vluchten met het aantal bestemmingen dat wordt bediend vanaf de luchthaven.

London Heathrow Airport (LHR) blijft de #1 internationaal verbonden luchthaven ter wereld, nadat het vorig jaar de felbegeerde toppositie heroverde. De ranglijst weerspiegelt het uitgebreide aanbod van bestemmingen van London Heathrow (LHR) en het aantal potentiële overstapmogelijkheden op de drukste dag van het jaar voor de wereldwijde luchtvaart. Herstel is ook sterk in Azië-Pacific, met Kuala Lumpur (KUL) en Tokyo Haneda (HND) die respectievelijk op de ranglijst zijn gestegen naar de tweede en derde plaats.

Belangrijke Europese megahubs Amsterdam Airport Schiphol (AMS) staat op #4 en Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) op #7. Buiten Europa staat JFK in New York op #6, Istanbul Airport (IST) op #8, Dubai International Airport (DXB) op #16 en El Dorado International Airport (BOG) op #20.

“De connectiviteit blijft zich herstellen nu luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in alle markten reageren op de hoge reisvraag,” aldus John Grant, hoofdanalist bij OAG. “Ondanks voortdurende geopolitieke gebeurtenissen creëert elke nieuwe route nieuwe connectiviteitsmogelijkheden, wat het belang van de luchtvaart voor de wereldeconomie aantoont.”

OAG Megahubs is gebaseerd op OAG-vluchtgegevens van de 100 grootste luchthavens en de 100 grootste internationale luchthavens ter wereld, op basis van het totale aantal geplande zitplaatsen voor een heel jaar. Gegevens zijn geëxtraheerd van de drukste dag voor de wereldwijde luchtvaart in het afgelopen jaar (september 2023 tot augustus 2024), namelijk vrijdag 2 augustus 2024. Bekijk hier de analyse voor meer inzichten en de volledige methodologie.

Over OAG

OAG is het toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie en stimuleert de groei en innovatie van het luchtvaartecosysteem sinds 1929. Het heeft ‘s werelds grootste netwerk van vluchtinformatie. In 2023 nam OAG Infare over om het meest vertrouwde dataplatform voor de luchtvaart te vormen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

pressoffice@oag.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr