12:06 uur 11-09-2024

Lone Star Funds kondigt definitieve sluiting van Lone Star Real Estate Fund VII aan

DALLAS & NEW YORK & LONDEN & TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Lone Star Funds heeft vandaag de definitieve sluiting van zijn nieuwste commerciële vastgoedfonds, Lone Star Real Estate Fund VII, L.P. (‘LSREF VII’), aangekondigd. Het totale kapitaal dat beschikbaar is voor LSREF VII bedraagt ongeveer $ 2,7 miljard.

“Met het voortdurende complexe en veranderende vastgoedlandschap anticipeert LSREF VII op diepgaande waarde- en speciale investeringsmogelijkheden in Europa, Noord-Amerika en Japan,” aldus Donald Quintin, Chief Executive Officer van Lone Star. “Lone Star investeert al bijna 30 jaar in de bredere commerciële vastgoedsector en wij zijn van mening dat de huidige omgeving waarschijnlijk inspeelt op onze sterke punten als gedisciplineerde en flexibele opportunistische investeerder. Wij waarderen enorm de voortdurende steun van onze langdurige partners die ons opnieuw hebben gesteund tijdens onze meest recente fondsenwerving.”

LSREF VII richt zich op opportunistische en waardetoevoegende commerciële vastgoedinvesteringen, waaronder directe commerciële vastgoedaandelen, schuldportfolio’s en commerciële vastgoedgerelateerde operationele bedrijven.

Sinds de oprichting van het eerste fonds in 1995 heeft Lone Star 25 private equity-fondsen georganiseerd met totale kapitaalverplichtingen van in totaal ongeveer $ 95 miljard.

De voorganger van LSREF VII, Lone Star Real Estate Fund VI, L.P. hield zijn definitieve sluiting in juni 2019, met totale kapitaalverplichtingen van ongeveer $ 4,6 miljard.

In juni 2024 hield Lone Star de definitieve sluiting voor Lone Star Fund XII, L.P., het nieuwste in de Opportunity Fund-serie van het bedrijf, met totale kapitaalverplichtingen van ongeveer $ 5,3 miljard.

Over Lone Star

Lone Star is een toonaangevend private equity-bedrijf dat fondsen adviseert die wereldwijd investeren in bedrijfskapitaal, krediet, vastgoed en andere financiële activa. Sinds de oprichting van het eerste fonds in 1995 heeft Lone Star 25 private equity-fondsen georganiseerd met totale kapitaalverplichtingen van in totaal ongeveer $ 95 miljard. Het bedrijf organiseert zijn fondsen in drie series: de Opportunity Fund-serie; de Commercial Real Estate Fund-serie; en de U.S. Residential Mortgage Fund-serie. Lone Star investeert namens zijn commanditaire vennoten, waaronder institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en staatsinvesteringsfondsen, evenals stichtingen die medisch onderzoek, hoger onderwijs en andere filantropische doelen ondersteunen. Ga voor meer informatie over Lone Star Funds naar www.lonestarfunds.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

mediarelations@lonestarfunds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr