08:00 uur 12-09-2024

Novameat haalt overtekende serie A-financieringsronde van 17,4 miljoen euro binnen onder leiding van Sofinnova Partners en Forbion

De fondsen worden gebruikt om de productie op te schalen met behulp van de MicroForce-technologie, een uitgebreid productassortiment te lanceren en het wereldwijde marktbereik en de commerciële activiteiten te vergroten.

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Novameat, een duurzaam voedingsmiddelenbedrijf dat baanbrekende plantaardige producten creëert met een unieke vezelachtige textuur en een sterke acceptatie door klanten, kondigde vandaag aan dat het 17,4 miljoen euro heeft opgehaald in een overtekende Serie A-ronde. De investering werd geleid door Sofinnova Partners en Forbion via haar BioEconomy Fund en volgt op een herinvestering van Unovis Asset Management, Praesidium en Rubio Impact Venture.

Sinds de oprichting heeft Novameat met succes innovatieve producten geïntroduceerd in heel Europa. Met zijn gepatenteerde MicroForce-technologie waarmee de kenmerkende textuur in zijn producten wordt gecreëerd, is het bedrijf industrieel opgeschaald en heeft het zijn productiefaciliteit aangepast om te voldoen aan de strenge BRCGS-standaard voor voedselveiligheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contact voor NOVAMEAT:

Berta Maeso

Marketing Manager

media@novameat.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr