05:13 uur 17-09-2024

BioDuro-Sundia benoemt Dr. Armin Spura tot nieuwe Chief Executive Officer

IRVINE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– BioDuro-Sundia, een toonaangevende CRDMO (Contract Research, Development, and Manufacturing Organization), kondigt verheugd de benoeming aan van Dr. Armin Spura als Chief Executive Officer. Dr. Spura heeft meer dan twintig jaar ervaring in de biowetenschappen- en biotechnologiesector, met een bewezen staat van dienst in het stimuleren van groei en innovatie in markten wereldwijd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240916387414/nl/

Armin Spura, PhD, CEO, BioDuro-Sundia (Photo: Business Wire)

Armin Spura, PhD, CEO, BioDuro-Sundia (Photo: Business Wire)

Dr. Spura komt bij BioDuro-Sundia van Crown Bioscience, waar hij bijna vijf jaar CEO was en het bedrijf door een aanzienlijke groei en strategische ontwikkeling loodste. Gedurende zijn carrière heeft Dr. Spura leidinggevende posities bekleed bij verschillende bekende organisaties zoals Thermo Fisher Scientific, WuXi NEXTCODE, CareDx en Ion Torrent. Hij bekleedt ook verschillende adviesfuncties en is voorzitter van de raad van bestuur van SeromYx Systems en adviseur voor life science-investeringen bij K2X Technology and Life Science.

In zijn vroege carrière hielp Dr. Spura bij de groei van twee start-ups: Ingenuity Systems (overgenomen door Qiagen) en ForteBio (nu onderdeel van Danaher). Dr. Spura studeerde biochemie in Duitsland en behaalde zijn Ph.D. in moleculaire biologie aan Brown University in de VS.

“Ik voel me vereerd om bij BioDuro-Sundia te komen werken en dit getalenteerde team te leiden terwijl we aan de volgende groeifase beginnen,” zei Dr. Spura. “Ons unieke, volledig geïntegreerde CRDMO-platform omvat chemie, biologie, DMPK, farmaceutische stoffen en geneesmiddelproducten, van ontdekking tot commerciële productie. Ik heb er alle vertrouwen in dat we meer partners in staat zullen stellen om patiënten over de hele wereld sneller betere behandelingen te bieden.”

Gary Chu, voorzitter van het Executive Operation Committee van het bedrijf, voegde hieraan toe: “Dr. Spura’s uitgebreide wereldwijde ervaring en visionair leiderschap zijn essentieel voor het stimuleren van de versnelde groei van BioDuro-Sundia.” We zijn enthousiast en hebben er alle vertrouwen in dat we onder zijn leiding zullen blijven innoveren en geïntegreerde oplossingen zullen blijven leveren die voldoen aan de groeiende behoeften van onze klanten wereldwijd en aan de bredere gezondheidszorggemeenschap.”

Over BioDuro-Sundia

BioDuro-Sundia, een portefeuillebedrijf van Advent International, is een CRDMO met een bewezen staat van dienst van 28 jaar. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Irvine, Californië, VS, en is met meer dan 2000 medewerkers wereldwijd aanwezig op 7 locaties in de Verenigde Staten en China. BioDuro-Sundia is specialiseerd in de ontdekking, ontwikkeling, opschaling en productie van zowel kleine als grote moleculen. Het biedt volledig geïntegreerde diensten van de ontdekking van een geneesmiddel tot de commerciële productie op het gebied van chemie, biologie, DMPK, farmaceutische stoffen en geneesmiddelproducten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Christina Coby

Marketing Manager

christina.coby@bioduro-sundia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr