20:21 uur 17-09-2024

Medidata erkend als leider in eerste Electronic Data Capture PEAK Matrix®-beoordeling van Everest Group

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Medidata, een merk van Dassault Systèmes en de toonaangevende leverancier van klinische proefoplossingen voor de life sciences-industrie, is erkend als leider in de allereerste PEAK Matrix®-beoordeling van Everest Group voor Electronic Data Capture (EDC) in de life sciences.

Het rapport, waarin 20 aanbieders werden beoordeeld, belichtte Medidata Rave EDC vanwege de naadloze integratie met wearables, sensoren en EPD’s, samen met de geavanceerde mogelijkheden voor brongegevensverificatie, AI-gestuurd querybeheer en afhandeling van ongewenste voorvallen. Rave EDC kreeg erkenning voor zijn intuïtieve low-code ontwerp, waardoor snelle implementatie van protocolwijzigingen mogelijk is en het maken van elektronische casusrapportformulieren (eCRF’s) wordt vereenvoudigd, terwijl de gegevenskwaliteit en integriteit voor sponsors van klinische onderzoeken behouden blijven.

“We zijn vereerd om door Everest Group te worden erkend als leider in EDC,” aldus Anthony Costello, CEO van Medidata. “Rave EDC, de gouden standaard in de sector, is al tientallen jaren toonaangevend op het gebied van elektronische gegevensverzameling. Gezien het voortdurend veranderende gezondheidszorglandschap blijven we innoveren om te voldoen aan de groeiende vraag naar gedecentraliseerde onderzoeken, waardoor sponsors realtime-gegevens en AI kunnen gebruiken om innovatie en efficiëntie te stimuleren bij de ontwikkeling van levensreddende behandelingen.”

Het Everest Group-rapport benadrukte de sterke merkbekendheid van Medidata onder grote en middelgrote farmaceutische bedrijven en de uitgebreide partnerschappen met CRO’s en leveranciers van klinische onderzoekstechnologie. Deze erkenning versterkt het leiderschap van Medidata bij het bevorderen van de toekomst van digitale klinische onderzoeken.

Ga voor meer informatie naar onze website.

Over Medidata

Medidata maakt slimmere behandelingen en gezondere mensen mogelijk door middel van digitale oplossingen ter ondersteuning van klinisch onderzoek. Medidata viert 25 jaar baanbrekende technologische innovatie in meer dan 34.000 onderzoeken bij 10 miljoen patiënten en biedt toonaangevende expertise, inzichten op basis van analyses en de grootste historische dataset voor klinische onderzoeken op patiëntniveau ter wereld. Meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers bij meer dan 2.200 klanten vertrouwen op het naadloze end-to-end platform van Medidata om de ervaringen van patiënten te verbeteren, klinische doorbraken te versnellen en therapieën sneller op de markt te brengen. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft zijn hoofdkantoor in New York City en is erkend als Leader door Everest Group en IDC. Meer info vindt u via www.medidata.com en volg ons op @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes is een katalysator voor menselijke vooruitgang. We verschaffen bedrijven en mensen collaboratieve virtuele omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door met ons 3DEXPERIENCE-platform en toepassingen virtuele twinervaringen van de werkelijke wereld te creëren, kunnen onze klanten de creatie, productie en processen voor het beheer van de levenscyclus van hun aanbieding herdefiniëren en op die manier een betekenisvolle impact hebben om de wereld duurzamer te maken. De schoonheid van de Experience Economy is dat het een economie is die op de mensen is gericht, voor het welzijn van iedereen, consumenten, patiënten en burgers. Dassault Systèmes brengt waarde voor meer dan 350.000 klanten van elke omvang, in alle sectoren, in meer dan 150 landen. Voor meer informatie gaat u naar www.3ds.com.

© Dassault Systèmes. Alle rechten voorbehouden. 3DEXPERIENCE, het 3DS-logo, het Compass-pictogram, IFWE, 3DEXCITE, 3DVIA, BIOVIA, CATIA, CENTRIC PLM, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, MEDIDATA, NETVIBES, OUTSCALE, SIMULIA en SOLIDWORKS zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault Systèmes, een Europese vennootschap (Societas Europaea) naar Frans recht, geregistreerd bij het handels- en ondernemingsregister van Versailles onder nummer 322 306 440, of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Voor het gebruik van handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen is hun uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medidata PR
Medidata.PR@3ds.com

Analistenrelaties
medidata.AR@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr