22:46 uur 24-09-2024

De aanvallen op cyberveiligheid nemen toe en toch denken mensen nog dat verouderde gebruikersnamen en wachtwoorden sterk genoeg zijn

Uit de resultaten van een nieuw onderzoek van Yubico blijkt dat er behoefte is aan opleiding en een meer holistische benadering van cyberbeveiliging op het werk en thuis

SANTA CLARA, Calif. & STOCKHOLM–(BUSINESS WIRE)– In het tijdperk van onzekerheid met AI en een toename van het aantal inbreuken op de cyberbeveiliging, deelde Yubico, de toonaangevende leverancier van beveiligingssleutels voor hardware-authenticatie, vandaag de resultaten van zijn 2024 Global State of Authentication-onderzoek. Dit komt net op tijd voor de Cyberbewustzijnsmaand die volgende week begint.

In de enquête, uitgevoerd door Talker Research, werden 20.000 mensen uit de hele wereld, waaronder Australië, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, Polen, Singapore, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, gevraagd naar hun mening over de wereldwijde impact van cyberbeveiliging en wat dit voor hen betekende zowel persoonlijk als in het bedrijfsleven. Verder werden de risico’s van ontoereikende beveiligingspraktijken, de potentiële dreiging van technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) en de impact hiervan op zowel de persoonlijke veiligheid als de veiligheid van organisaties onderzocht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yubico Communicatieteam

press@yubico.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr