05:26 uur 24-09-2024

ZOLL registreert eerste patiënt in baanbrekend SSCORE-handelsregister bij Minneapolis Heart Institute in Abbott Northwestern Hospital (Minneapolis, MN)

Onderzoek ontworpen om bevestigingsgegevens te leveren over klinische voordelen van SuperSaturated Oxygen-therapie voor hartaanvalpatiënten en over financiële voordelen voor zorginstellingen

CHELMSFORD, Mass.–(BUSINESS WIRE)– ZOLL®, een Asahi Kasei-bedrijf dat medische apparaten en gerelateerde softwareoplossingen produceert, heeft vandaag aangekondigd dat de eerste patiënt is geregistreerd in het Super Saturated oxygen Comprehensive Observational REgistry (SSCORE). Het prospectieve onderzoek is ontworpen om verder bewijs te leveren van de werkzaamheid van SuperSaturated Oxygen (SSO2)-therapie om hartfalen en sterfte te verminderen bij patiënten die lijden aan een linker anterieur dalend ST-elevatie myocardinfarct (LAD STEMI), het ernstigste type hartaanval. LAD STEMI-hartaanvallen worden vaak ‘weduwemakers’ genoemd vanwege het hoge sterftecijfer dat met deze aandoening gepaard gaat. Bovendien zal SSCORE gegevens verzamelen om de potentiële verbetering in de totale kosten van gezondheidszorg te onderbouwen die verband houden met het voorkomen van hartfalen versus levenslange palliatieve behandelingsstrategieën.

Het Minneapolis Heart Institute in het Abbott Northwestern Hospital, een partner van Allina Health met meerdere locaties in Minneapolis, Minnesota, is een van de eerste gebruikers van de revolutionaire SSO2-therapie, wat leidde tot hun prominente positie als eerste deelnemer aan de studie.

“Deze patiënten met LAD-occlusie lopen een aanzienlijk risico. Het openen van de slagader is de eerste stap, maar het gebruik van SSO2 om de infarctgrootte verder te verkleinen is van vitaal belang. Deze patiënt had een acute proximale LAD-occlusie en ik wilde hem de beste kans geven om zijn hartfunctie te behouden,” aldus dr. M. Nicolas Burke, Director Cardiovascular Emergency Services bij Abbott Northwestern, die de eerste patiënt behandelde die landelijk was ingeschreven voor SSCORE.

“De inschrijving van de eerste patiënt in de SSCORE-studie markeert een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van het gebruik van SuperSaturated Oxygen-therapie om de ernstigste hartaanvallen te behandelen,” stelde Matt Rochner, General Manager van ZOLL TherOx. “SSO2-therapie heeft het potentieel om niet alleen de patiëntresultaten te verbeteren, maar ook de langetermijnkosten van het behandelen van hartfalen te verlagen, een belangrijke uitdaging in de gezondheidszorg. Onze samenwerking met het Minneapolis Heart Institute en Allina Health stelt ons in staat deze geavanceerde technologie verder te ontwikkelen door meer op bewijs gebaseerde klinische en economische gegevens te verzamelen, waardoor SSO2-therapie de standaardbehandeling wordt voor LAD STEMI-patiënten.”

Patiënten met een LAD STEMI-hartaanval hebben een hoger sterftecijfer dan patiënten met andere soorten hartaanvallen. SSO2-therapie is de eerste en enige door de FDA goedgekeurde behandeling waarvan klinisch is bewezen dat deze de schade aan de hartspier bij hartaanvalpatiënten na coronaire angioplastiek met stenting aanzienlijk vermindert.1 De mate van de beschadiging van de hartspier is een sterke voorspeller van toekomstige uitkomsten zoals heropname en de ontwikkeling van hartfalen.2

SSO2-therapie is geïndiceerd als aanvulling voor patiënten die lijden aan LAD STEMI en binnen zes uur na het begin van de pijn op de borst worden behandeld met traditionele stenting. De therapie levert hoge niveaus opgeloste zuurstof (7-10 keer de hoeveelheid die normaal in de bloedbaan wordt aangetroffen) direct aan de beschadigde hartspier, onmiddellijk nadat de kransslagader succesvol is geopend via angioplastiek en stenting. Meerdere klinische onderzoeken hebben de veiligheid en werkzaamheid van SSO2-therapie voor de vermindering van de grootte van het infarct aangetoond, een sterke voorspeller van latere uitkomsten.1, 3-6

De focus op het verminderen van de infarctgrootte en het verbeteren van de microvasculaire functie met SSO2 in het cathlab versus palliatieve zorg van ziekte is een logische strategie die al lang is verwacht in dit veld,” verklaarde dr. Jay Traverse, onderzoeksleider en onderzoeker bij Allina’s Minneapolis Heart Institute Foundation, en een interventioneel cardioloog bij Allina’s Minneapolis Heart Institute. “Aanhoudend hoge heropnamepercentages voor deze patiënten, die vaak hartfalen ontwikkelen na standaardzorg-stenting van de LAD, vormen al meer dan twee decennia een voortdurende uitdaging. SuperSaturated Oxygen-therapie heeft veelbelovende resultaten getoond om dit probleem te verlichten, wat de kwaliteit van leven van de patiënt verbetert en tegelijkertijd de financiële last voor het zorgsysteem als geheel verlicht. We zijn enthousiast om deel te nemen aan dit onderzoek en kijken uit naar positieve resultaten.”

Over ZOLL

ZOLL, een Asahi Kasei-bedrijf, ontwikkelt en verkoopt medische apparaten en softwareoplossingen die de spoedeisende hulp helpen verbeteren en levens redden, terwijl de klinische en operationele efficiëntie wordt verhoogd. Met producten voor defibrillatie en hartbewaking, verbetering van de bloedsomloop en CPR-feedback, oververzadigde zuurstoftherapie, gegevensbeheer, ventilatie, therapeutisch temperatuurbeheer en diagnose en behandeling van slaapapneu, biedt ZOLL een uitgebreide reeks technologieën die clinici, EMS- en brandweerprofessionals, evenals lekenhulpverleners, helpen de patiëntresultaten bij kritieke cardiopulmonale aandoeningen te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.zoll.com.

Over Asahi Kasei

De Asahi Kasei Group draagt bij aan het leven en het bestaan van mensen over de hele wereld. Sinds de oprichting in 1922 met ammoniak- en cellulosevezelactiviteiten, is Asahi Kasei gestaag gegroeid door de proactieve transformatie van zijn bedrijfsportfolio om te voldoen aan de veranderende behoeften van elke leeftijd. Met meer dan 49.000 werknemers wereldwijd draagt het bedrijf bij aan een duurzame samenleving door te voorzien in oplossingen voor de uitdagingen van de wereld via zijn drie bedrijfssectoren Materiaal, Woningen en Gezondheidszorg. De gezondheidszorgactiviteiten omvatten apparaten en systemen voor acute zorg, dialyse, therapeutische aferese en de productie van biotherapeutica, maar ook farmaceutische producten en diagnostische reagentia. Ga voor meer informatie naar www.asahi-kasei.com.

Asahi Kasei zet zich ook in voor initiatieven ten behoeve van duurzaamheid en draagt bij om tegen 2050 een koolstofneutrale maatschappij te bereiken. Voor meer informatie gaat u naar https://www.asahi-kasei.com/sustainability/.

1 Stone GW, et al. Circ Cardiovasc Intervent 2009;2:366-75.

2 Stone GW et al. J Am Coll Cardiol. 2016;67(14):1674–83.

3 O’Neill WW, et al. Jour of Am Coll Cardiol. 2007;50: 5:397-405.

4 David SW, et al. Catheter Cardiovasc Interv. 2018;1–9.

5 https://www.cms.gov/Medicare/Coding/ICD10/Downloads/2020-ICD-10-PCS-Guidelines.pdf
6 Chen S, et al. Catheter Cardiovasc Interv. 2020; 1–7.

Copyright © 2024 ZOLL Medical Corporation. Alle rechten voorbehouden. ZOLL en TherOx zijn gedeponeerde handelsmerken van ZOLL Medical Corporation en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Asahi Kasei is een gedeponeerd handelsmerk van Asahi Kasei Corporation. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Hogan

ZOLL Medical Corporation

+1 (978) 805-6561

media@zoll.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr