14:00 uur 25-09-2024

Orbia Fluor & Energy Materials (Koura) lanceert nieuw laag-GWP alternatief voor R-1234yf voor de Automotive Aftermarket in de EU en het VK

Klea Edge R-444A biedt een hoogwaardige, directe vervanger voor R-1234yf en bevordert tegelijkertijd Orbia’s duurzaamheidsdoelstelling.

Chester, U.K.–(BUSINESS WIRE)– Orbia Advance Corporation S.A.B. de C.V.’s (BMV: ORBIA*) Fluor & Energy Materials lanceerde vandaag Klea® Edge™ 444A, een directe vervanger voor R-1234yf, op de EU- en UK-markt. Dit koudemiddel is ontworpen als een beter presterende oplossing met een laag Global Warming Potential (GWP) voor aftermarket-toepassingen in de auto-industrie en voldoet aan de Europese richtlijn voor mobiele airconditioningsystemen (MAC’s).

Klea Edge 444A biedt de industrie een voordeliger alternatief voor R-1234yf. Het zorgt bovendien voor betere voertuigprestaties bij behoud van gebruiksgemak en terugwinning voor onderhoudstechnici en voertuig eigenaren.

“Innovaties zoals Klea Edge 444A leveren een grote bijdrage aan Orbia’s gerichte en gemotiveerde inspanningen om wereldwijd het leven beter te maken en zijn cruciaal voor CO2-reductie in de economie en voor de energietransitie”, zegt Shawn Shorrock, Global Vice President, Refrigerants, Orbia Fluor & Energy Materials. “Door gebruik te maken van meer dan 50 jaar ervaring met het leveren van hoogwaardige koudemiddeloplossingen, blijven we onze activiteiten en productportfolio ontwikkelen met koudemiddelen met een laag GWP die voor vooruitgang zorgen bij het halen van klimaatdoelstellingen.”

Klea Edge 444A biedt de volgende belangrijke voordelen:

  • Koudere lucht, sneller: Laboratoriumgegevens van derden bevestigen dat R-444A de temperatuur in de cabine tot vier minuten sneller doet dalen dan R-1234yf.
  • Verbeterde voertuigprestaties: De hogere energie-efficiëntie van R-444A kan ervoor zorgen dat voertuigen met verbrandingsmotoren zuiniger kunnen rijden, terwijl elektrische voertuigen een grotere actieradius kunnen behouden.
  • Diversificatie in marktopties: R-444A is compatibel met R-1234yf en zijn componenten.
  • Een economisch alternatief: R-444A is een concurrerend geprijsde directe vervanging voor R-1234yf.**
  • Gebruiksgemak en terugwinning: Bij directe vervanging van R-1234yf door R444A kunnen onderhoudstechnici en voertuigeigenaren gebruik blijven maken van de dezelfde onderhoudsapparatuur, meters en gereedschappen.
  • Voldoet aan de veranderende wet- en regelgevingen: Voldoet aan de actuele en nieuwe regelgeving, inclusief de regelgeving die beperkingen oplegt aan koudemiddelen met een GWP van meer dan 150.
  • REACH-goedgekeurd: R-444A is goedgekeurd voor gebruik in aftermarket-toepassingen voor auto’s volgens Britse en EU-normen.
  • TEXA-gecertificeerd: Elke R-1234yf TEXA A/C-wagen is compatibel en gecertificeerd voor gebruik met R-444A in de EU. TEXA is een van de grootste aircofabrikanten in de EU en andere goedkeuringen van fabrikanten zijn aan de gang.

“Met het oog op de toenemende milieuregelgeving in de EU en het VK voor koudemiddelen, zetten we ons in om het voortouw te nemen in deze industrie met oplossingen die de impact op het milieu aanzienlijk verlagen zonder afbreuk te doen aan de prestaties”, zegt Michael Mukai, Global Market Management Director, Refrigerants, Orbia Fluor & Energy Materials.

Het sterke en groeiende productportfolio van Orbia Fluor & Energy Materials voor de wereldwijde aftermarket in de auto-industrie is een bewijs van de toewijding van de organisatie bij het terugdringen van de CO2-emissies. Naast R-444A bevat dit ook het door de branche bekroonde product Klea® 456A, een directe vervanging voor R-134a met een lager GWP die dezelfde energie-efficiëntie levert, maar ook een verlaging van 50% in GWP.

Bezoek voor meer informatie over de volgende generatie oplossingen en producten van Orbia Fluor & Energy Materials voor de aftermarket in de auto-industrie: www.kouraglobal.com/applications/refrigerants.

* Gegevens van onafhankelijke testlaboratoria tonen een verbetering van de pull-down-tijden aan.

** Gebaseerd op de marktomstandigheden in juli 2024

Over Orbia

Orbia Advance Corporation, S.A.B. de C.V. (BMV: ORBIA*) is een bedrijf dat gedreven wordt door een gemeenschappelijk doel: het leven over de hele wereld beter maken. Orbia is actief in de sectoren Polymer Solutions (Vestolit en Alphagary), Building & Infrastructure (Wavin), Precision Agriculture (Netafim), Connectivity Solutions (Dura-Line) en Fluor & Energy Materials (Koura). De vijf business groups van Orbia richten zich gezamenlijk op het verbeteren van de toegang tot gezondheid en welzijn, het heruitvinden van de toekomst van steden en woningen, het waarborgen van de veiligheid van voedsel, water en sanitaire voorzieningen, het verbinden van gemeenschappen met informatie en het mogelijk maken van de energietransitie met elementaire en geavanceerde materialen, speciale producten en innovatieve oplossingen. Orbia heeft een wereldwijd team van meer dan 24.000 werknemers, commerciële activiteiten in meer dan 100 landen en activiteiten in meer dan 50 landen, met wereldwijde hoofdkantoren in Boston, Mexico City, Amsterdam en Tel Aviv. Het bedrijf genereerde een omzet van $8,2 miljard in 2023. Bezoek voor meer informatie: orbia.com

Over Orbia Fluor & Energy Materials (Koura)

Orbia’s Fluor & Energy Materials-divisie (onder de merknaam Koura) is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van fluorproducten die een fundamentele rol spelen in het verbeteren van het dagelijks leven en het verkorten van de weg naar een duurzame, circulaire economie. Met meer dan 35 jaar ervaring worden de producten van Orbia Fluor & Energy Materials gebruikt in een breed scala van toepassingen, waaronder elektrische voertuigen en energieopslag, stedelijke en landelijke infrastructuur, binnenklimaatbeheer, koeling van voedsel en medicijnen en zelfs bij de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen door de ontwikkeling van gezonde en innovatieve drijfgassen met laag GWP voor dosisinhalatoren met meetinrichtingen. Orbia Fluor & Energy Materials heeft 1.600 werknemers en 13 productiefaciliteiten wereldwijd, die 60 landen bedienen via een wereldwijd verkoop- en distributienetwerk.

Contacts

Katherine Hogue

PR- en mediamanager, Orbia

katherine.hogue@orbia.com
+1 (224) 496-0568

Pamela McGowan

Global Marketing Communications Lead,

Koelmiddelen, Orbia Fluor & Energy Materials

pam.mcgowan@orbia.com
+1 (330) 810-4918

Check out our twitter: @NewsNovumpr