18:00 uur 26-09-2024

INBRAIN Neuroelectronics kondigt ‘s werelds eerste menselijke brain-computer interface-procedure met behulp van grafeen aan

– Eerste menselijke procedure uitgevoerd in Salford Royal Hospital in Manchester, VK

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– INBRAIN Neuroelectronics, een brain-computer interface therapeutics (BCI-Tx) bedrijf dat baanbrekend werk verricht op het gebied van neurale technologieën met behulp van grafeen, kondigde vandaag ‘s werelds eerste menselijke procedure aan van haar corticale interface bij een patiënt die een hersentumorresectie onderging. De BCI-technologie van INBRAIN was in staat om onderscheid te maken tussen gezond en kankerachtig hersenweefsel met een precisie op micrometerschaal.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240926173458/nl/

Image caption: INBRAIN Cortical BCI; Image credit: INBRAIN Neuroelectronics

Image caption: INBRAIN Cortical BCI; Image credit: INBRAIN Neuroelectronics

Deze mijlpaal betekent een belangrijke vooruitgang in het aantonen van het vermogen van op grafeen gebaseerde BCI-technologie, die verder gaat dan het decoderen en vertalen van hersensignalen, om een betrouwbaar hulpmiddel te worden voor gebruik in precisiechirurgie bij ziekten zoals kanker en in neurotechnologie in bredere zin.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
Kimberly Ha

KKH-adviseurs

917-291-5744

kimberly.ha@kkhadvisors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr