19:59 uur 17-10-2024

AMIVAS lanceert Europa’s eerste en enige gelicentieerde behandeling tegen ernstige malaria

  • Artesunate AMIVAS is nu verkrijgbaar in Europa en het Verenigd Koninkrijk via Nordic Prime uit Denemarken.
  • Artesunate AMIVAS, goedgekeurd door de EU Commissie en de Regelgevende instantie voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten in het Verenigd Koninkrijk voor de behandeling van ernstige malaria bij zowel kinderen als volwassenen in Europa, is het enige product met een dergelijke vergunning.
  • Jaarlijks wordt bij ongeveer 1.250 mensen in Europa ernstige malaria gediagnosticeerd; in de meeste gevallen gaat het om militair personeel dat wordt ingezet in malaria-endemische gebieden of om burgers die terugkeren van een bezoek aan die gebieden.
  • Ernstige malaria heeft een sterftecijfer van bijna 100% als het niet wordt behandeld; baby’s, kinderen en zwangere vrouwen lopen het grootste risico.

WATERFORD, Ierland–(BUSINESS WIRE)– AMIVAS Ireland Ltd (AMIVAS), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, verkoop, productie en distributie van artesunaat voor de behandeling van ernstige malaria, kondigde vandaag aan dat het Artesunate AMIVAS in Europa en het Verenigd Koninkrijk op de markt brengt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20241017673318/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Sheila Burke

Methodhealthcomms@gmail.com
+1-484-667-6330

Check out our twitter: @NewsNovumpr