23:06 uur 17-10-2024

Medidata kondigt Rave Lite aan ter ondersteuning van groei in klinische onderzoeken in de vroege en late fase

Nieuw aanbod maakt gebruik van Medidata Rave EDC, waardoor ‘s werelds toonaangevende elektronische klinische gegevensverzameling beschikbaar wordt voor marktsegmenten die historisch gezien geen toegang hadden tot de geavanceerde technologie

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Medidata, een merk van Dassault Systèmes en toonaangevende leverancier van klinische onderzoeksoplossingen voor de life sciences-industrie, heeft vandaag Medidata Rave Lite aangekondigd, een uitbreiding van de gouden standaard klinische onderzoekssoftware van het bedrijf, Medidata Rave EDC, die expliciet is ontworpen voor Fase I- en Fase IV-studies. Ongeacht de omvang van het bedrijf, therapeutische focus of pijplijn, biedt Rave Lite efficiënte elektronische klinische gegevensverzameling (EDC), beheer en analyseoplossingen met een op maat gemaakt prijsmodel.

Hoewel EDC een fundamenteel bouwblok is van klinische onderzoeken, leidt technologische fragmentatie verspreid over fasen tot integratie-uitdagingen en vertragingen in opstarttijden. Met name het gebrek aan toegang tot innovatieve technologie heeft een onevenredig grote invloed op studies in de vroege en late fase. Nadat Medidata deze uitdagingen in meer dan 34.000 onderzoeken heeft aangepakt, biedt het nu superieure opties voor Fase I- en Fase IV-onderzoeken met Rave Lite.

Met Medidata Designer-integratie kunnen studiebouwers Fase I- en Fase IV-onderzoeken snel en nauwkeurig ontwerpen, en met het voortdurende gebruik van AI worden mogelijke verkeerde studieconfiguraties verminderd terwijl de gegevensintegriteit wordt gewaarborgd. Rave Lite biedt dus een consistente ervaring zonder de geavanceerde kracht van Rave EDC op te offeren.

“Rave Lite voorziet in een cruciale behoefte in de markt voor onderzoeken in de vroege en late fase door een gestroomlijnde oplossing te bieden die is gebouwd op ons vertrouwde Rave EDC-platform,” aldus Tom Doyle, Chief Technology Officer, Medidata. “Door onze klanten de mogelijkheid te geven om één EDC alomtegenwoordig te gebruiken in alle fasen, krijgen klanten de flexibiliteit om hun onderzoeken op te schalen terwijl ze de hoge normen handhaven die de oplossingen van Medidata al lange tijd definiëren.”

Rave EDC werd onlangs erkend als toonaangevende leverancier door de allereerste PEAK Matrix ® van Everest Group vanwege de effectiviteit bij het vereenvoudigen van klinische onderzoeken voor sponsors en CRO’s, terwijl de kwaliteit en integriteit van de gegevens worden gewaarborgd.

Medidata zal Rave Lite presenteren op NEXT New York, de belangrijkste klinische onderzoeksconferentie die door het bedrijf wordt georganiseerd, in New York City op 13 en 14 november. De oplossing zal begin 2025 beschikbaar zijn voor klanten. Klik hier voor meer informatie over hoe Rave Lite ten goede kan komen aan onderzoek.

Over Medidata

Medidata maakt slimmere behandelingen en gezondere mensen mogelijk door middel van digitale oplossingen ter ondersteuning van klinisch onderzoek. Medidata viert 25 jaar baanbrekende technologische innovatie in meer dan 34.000 onderzoeken bij 10 miljoen patiënten en biedt toonaangevende expertise, inzichten op basis van analyses en de grootste historische dataset voor klinische onderzoeken op patiëntniveau ter wereld. Meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers bij meer dan 2.200 klanten vertrouwen op het naadloze end-to-end platform van Medidata om de ervaringen van patiënten te verbeteren, klinische doorbraken te versnellen en therapieën sneller op de markt te brengen. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft zijn hoofdkantoor in New York City en is erkend als Leader door Everest Group en IDC. Meer info vindt u via www.medidata.com en volg ons op @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes s een katalysator voor menselijke vooruitgang. We voorzien bedrijven en mensen van collaboratieve virtuele 3D-omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door virtuele tweelingervaringen van de echte wereld te creëren met ons 3DEXPERIENCE-platform en onze toepassingen, kunnen onze klanten de creatie-, productie- en levenscyclusbeheerprocessen van hun aanbod herdefiniëren en zo een betekenisvolle impact hebben om de wereld duurzamer te maken. De beleveniseconomie is zo mooi omdat het een economie is waarin de mens centraal staat, ten voordele van iedereen – consumenten, patiënten en burgers. Dassault Systèmes biedt waarde aan meer dan 350.000 klanten van elke omvang, in alle sectoren, in meer dan 150 landen. Ga voor meer informatie naar. www.3ds.com

© Dassault Systèmes. Alle rechten voorbehouden. 3DEXPERIENCE, het 3DS-logo, het Compass-pictogram, IFWE, 3DEXCITE, 3DVIA, BIOVIA, CATIA, CENTRIC PLM, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, MEDIDATA, NETVIBES, OUTSCALE, SIMULIA en SOLIDWORKS zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault Systèmes, een Europese vennootschap (Societas Europaea) naar Frans recht, geregistreerd bij het handels- en ondernemingsregister van Versailles onder nummer 322 306 440, of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Voor het gebruik van handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen is hun uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medidata PR
Medidata.PR@3ds.com

Analistenrelaties
medidata.AR@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr