21:46 uur 17-10-2024

Ohmium kondigt samenwerking aan met SwitcH2 BV en BW Offshore voor drijvende groene ammoniakinstallatie

Ohmium heeft een Term Sheet getekend met SwitcH2 BV om PEM-electrolyseroplossingen voor een baanbrekend 300 MW drijvend offshore ammoniakproject te ontwikkelen

NEWARK, Calif. & ROTTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Ohmium International, een toonaangevend bedrijf op het gebied van groene waterstof dat geavanceerde Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolysers ontwerpt, produceert en implementeert, heeft vandaag aangekondigd dat het een Term Sheet heeft getekend met SwitcH2 BV, BW Offshore, een toonaangevende leverancier van offshore productieoplossingen. Volgens de overeenkomst zal Ohmium PEM-elektrolyseroplossingen ontwikkelen voor een baanbrekend offshore drijvend waterstof- en ammoniaksyntheseproject van 300 MW onder leiding van SwitcH2.

Het project ligt voor de kust van Zuid-Europa en zal een drijvende groene waterstof- en ammoniakproductiefaciliteit op industriële schaal installeren op basis van bewezen Floating Production, Storage and Offloading (FPSO)-technologieën. 300 MW van Ohmium’s PEM-elektrolyseroplossingen wordt geplaatst aan boord van het 268 meter lange Floating Production, Storage and Offloading (FPSO) schip van SwitcH2. Na voltooiing zal de 300MW drijvende installatie een jaarlijkse productiecapaciteit genereren van 55.000 ton groene waterstof en bijna 300 kton groene ammoniak. Dit is voldoende om meerdere zeeschepen een heel jaar van brandstof te voorzien.

De PEM-elektrolysers van Ohmium zullen gebruik maken van zonne- en windenergie langs de kust, samen met behandeld zeewater, om groene waterstof te produceren. De waterstof zal worden aangevoerd naar een ammoniaksynthese-eenheid op het dek. Het definitieve product zal uiteindelijk op een ammoniakschip worden geladen voor transport naar afnemers. Met steun van de Nederlandse overheid en de principiële goedkeuring voor het ontwerp door het Noorse certificeringsbureau DNV, voorziet het project een groene ammoniakproductie tegen 2029.

“We zijn blij dat Ohmium samen met ons dit baanbrekende project mogelijk maakt,” zegt directeur en medeoprichter Bob Rietveldt van SwitcH2. “De compacte, hypermodulaire PEM-elektrolysers van Ohmium zijn bij uitstek geschikt voor FPSO’s met beperkte ruimte. Het product van het bedrijf levert een hoge efficiëntie en het uitgebreide, gestandaardiseerde ontwerp maakt flexibele en snelle installatie op schaal mogelijk.”

“Ohmium vindt het geweldig om deel uit te maken van dit baanbrekende en transformerende project,” zegt Arne Ballantine, CEO van Ohmium. “We waarderen de expertise van SwitcH2 Joint Venture op het gebied van offshore drijvende productie en hun visie op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en groene waterstof voor de groene ammoniakproductie. De markt voor groene ammoniak zal de komende decennia exponentieel groeien, vooral als bron van schone brandstof voor de wereldwijde scheepvaartindustrie. Ohmium kijkt uit naar de samenwerking met SwitcH2 om in die behoefte te voorzien.”

Over Ohmium

Ohmium ontwerpt, produceert en implementeert modulaire, schaalbare Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolysers die kostenefficiënte productie van groene waterstof mogelijk maken. Het assortiment elektrochemische producten van het bedrijf helpt klanten hun duurzame energiedoelen te bereiken voor industriële, transport- en energieprojecten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in de Verenigde Staten, met productiefaciliteiten in India en activiteiten wereldwijd. Ohmium heeft een wereldwijde projectpijplijn voor groene waterstof van meer dan 2 GW verspreid over drie continenten. In 2023 haalde Ohmium $ 250 miljoen op in een Serie C-financieringsronde, geleid door TPG Rise Climate.

Over SwitcH2 BV

SwitcH2 BV is een projectontwikkelingsbedrijf dat de volgende generatie offshore drijvende productiesystemen bouwt en exploiteert voor de levering van groene waterstof en groene ammoniak aan industriële afnemers. Samen met onze aandeelhouders BW Offshore en Dutch Oceans Capital vertegenwoordigen we tientallen jaren offshore-ervaring die we tot leven brengen in innovatieve duurzame energiesystemen. Ga voor meer informatie naar: https://switch2offshore.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karina Alexanyan

Ohmium Communications

Karina.alexanyan@ohmium.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr